Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-02-2005, 11:16 PM   #1
Beta Member
Join Date: Nov 2005
Posts: 1
Default XP Crash before Login

Heres the summary:

Motherboard broke, so bought a new one, and a new cpu(old one is now broken also, don't ask.)

Loaded all the parts into the comptuer, and it fails too boot. Odd, but i noticed that i have the hard drive slaved to the cdrom. Not good.

After fixing that, boots up fine. To a point. Windows asks me what i want to start as(safe mode, normal, etc).

No matter what i choose, it loads all the files and then restarts. No beeps, no error messages, nothing. I know its loading the files from the correct place though as in safe mode, it shows where it is pulling them from. It gets all the way through, to the step right before the login screen appears.

Any ideas?

I have tried to use a XP cd, but i cannot remember my administrator password(which is rediculous, there is only one account on the computer and its mine. And i use the password every day on my other computer, so something is a'd up)

I plan to get a better xp cd tomorrow and make a bart disc, and see how that goes, but any ideas right now?


CzarD is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2005, 12:05 AM   #2
Daemon Poster
wozelbeak's Avatar
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,324
Default Re: XP Crash before Login

i dont think you can boot from the old hdd. you need to install a fresh version of windows. because you have changed your mobo and cpu your windows will not work from your hdd.

wozelbeak is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2005, 03:43 AM   #3
Golden Master
Kage's Avatar
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: XP Crash before Login

Yeah thats completly true. You'll have to do a format of that hard drive and re-install Windows fresh.

After that, it'll work fine.

It doesn't work though because of some saftey measure Windows put on XP, where if anything major changed, it'd fail to boot to stop people stealing or something like that. They did it purposely anyway...
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 06:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0