Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-15-2013, 04:26 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Canada
Posts: 44
Red face X1300 256 PCI-E FOR CS:SOURCE Running LOW FPS

Hey guys I have an Inten core 2 quad cpu running at 2.6 with 4 gb of ram and x1300 256 pci-e....I get terrible FPS while playing CS Source i was just wondering has anyone else tried playing with this video card or is it possible that maybe my device drivers are old(very unlikely)...Also if im lookingn to buy a replacement card what should i buy? I dont wanna spend more thenn 100 bucks just want something good enough for low level gaming like Source maybe Warcraft some old timer games..any advice is greatly appreciated
__________________

ale101 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 03:35 PM   #2
Fully Optimized
 
bullzi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: US
Posts: 3,283
Send a message via Yahoo to bullzi Send a message via Skype™ to bullzi
Default Re: X1300 256 PCI-E FOR CS:SOURCE Running LOW FPS

What're you getting for FPS? Everybody seems to have a bit different definition of acceptable framerates. Run the video stress test and see what your average is.

Also, what kind of settings are you at? Resolution?
__________________

__________________
-Desktop- Dual Monitor, Q8200 2.34Ghz, 8GB, 1TB, XFX 6850, 7 Ultimate
-ASUS UL50- SU7300, 4GB, 500GB, G210M, 7 Home Premium 64, XP Pro
-HP NC6400- Core Duo 1.86Ghz, 2.5GB, 64GB SSD, x1300, XP Pro
bullzi is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 03:49 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Canada
Posts: 44
Default

Hey I'm getting around and 30 fps on source I did the stress test I got about 50 I'm plying on high res 13xx x 7xx not sure exact...
ale101 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 04:08 PM   #4
Fully Optimized
 
bullzi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: US
Posts: 3,283
Send a message via Yahoo to bullzi Send a message via Skype™ to bullzi
Default Re: X1300 256 PCI-E FOR CS:SOURCE Running LOW FPS

Hmm, well those are pretty acceptable framerates (at least to me) for a mobility X1300. Some of those older cards can't keep up with the higher resolution, my guess is you're running 1368x768 or something to that effect. May try dropping the resolution down and making sure other settings are set to low or off.
__________________
-Desktop- Dual Monitor, Q8200 2.34Ghz, 8GB, 1TB, XFX 6850, 7 Ultimate
-ASUS UL50- SU7300, 4GB, 500GB, G210M, 7 Home Premium 64, XP Pro
-HP NC6400- Core Duo 1.86Ghz, 2.5GB, 64GB SSD, x1300, XP Pro
bullzi is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 04:19 PM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Canada
Posts: 44
Default

Kk thx I just rem having better GPS on my old rig lol n why do u say mobility x1300 I'm on a desktop?
ale101 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 05:05 PM   #6
Fully Optimized
 
bullzi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: US
Posts: 3,283
Send a message via Yahoo to bullzi Send a message via Skype™ to bullzi
Default Re: X1300 256 PCI-E FOR CS:SOURCE Running LOW FPS

Woops, my fault . I have an HP laptop with Mobility X1300, was thinking of that for some reason. Desktop X1300 should perform pretty decently, my mobility can't really play CSS very well.
__________________
-Desktop- Dual Monitor, Q8200 2.34Ghz, 8GB, 1TB, XFX 6850, 7 Ultimate
-ASUS UL50- SU7300, 4GB, 500GB, G210M, 7 Home Premium 64, XP Pro
-HP NC6400- Core Duo 1.86Ghz, 2.5GB, 64GB SSD, x1300, XP Pro
bullzi is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 05:09 PM   #7
Baseband Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Canada
Posts: 44
Default

Could you tell me what your fps is in source along with our other comp specs pls
ale101 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 05:13 PM   #8
Fully Optimized
 
bullzi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: US
Posts: 3,283
Send a message via Yahoo to bullzi Send a message via Skype™ to bullzi
Default Re: X1300 256 PCI-E FOR CS:SOURCE Running LOW FPS

Other specs are in my signature. My main desktop will run CSS maxed out and pegged at 100+fps, no problems. The Asus UL50 with G210 mobile will run CSS maxed out at around 50-70FPS and the HP NC6400 will run CSS around 20 or so FPS, I could probably do more with it but it's not a gaming laptop.
__________________
-Desktop- Dual Monitor, Q8200 2.34Ghz, 8GB, 1TB, XFX 6850, 7 Ultimate
-ASUS UL50- SU7300, 4GB, 500GB, G210M, 7 Home Premium 64, XP Pro
-HP NC6400- Core Duo 1.86Ghz, 2.5GB, 64GB SSD, x1300, XP Pro
bullzi is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 05:17 PM   #9
Baseband Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Canada
Posts: 44
Default

Which one has the x1300??
ale101 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 05:24 PM   #10
Fully Optimized
 
bullzi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: US
Posts: 3,283
Send a message via Yahoo to bullzi Send a message via Skype™ to bullzi
Default Re: X1300 256 PCI-E FOR CS:SOURCE Running LOW FPS

HP has a mobility
__________________

__________________
-Desktop- Dual Monitor, Q8200 2.34Ghz, 8GB, 1TB, XFX 6850, 7 Ultimate
-ASUS UL50- SU7300, 4GB, 500GB, G210M, 7 Home Premium 64, XP Pro
-HP NC6400- Core Duo 1.86Ghz, 2.5GB, 64GB SSD, x1300, XP Pro
bullzi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0