Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-26-2009, 05:15 AM   #1
Bogan
 
Neodude112320's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 8,471
Send a message via MSN to Neodude112320
Default Worried...

I Have been getting random Freezes lately and my PC has been REALLY Slow,Now speedfan is telling me that my 12v core is only 6,but my BIOS is telling me all is fine? And speedfan AND my Bios are telling me my CPU is 57c on idle (AMD Athlon 4800+ X2)??

Is this normal?
__________________

__________________
Desktop:BitFenix Survivor~Gigabyte GA-P67A-UD3R~ i7 2600K @ 4hz~AMD 6870 1GB~12gb Team Elite DDR3 1333~3xWD In RAID5~W7 Ult
Laptop:Alienware M11x~ i7-2637M 1.7GHz~16GB 1333MHz DDR3~GeForce GT 540M~W7 Ult
Neodude112320 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 05:37 AM   #2
Fully Optimized
 
dude_56013's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4,262
Default Re: Worried...

I just had a thread a while back about temps. Everyone came to the concensus that RealTemp is the best thing to use for reading temps. Download it and post your temps...someone should be able to help you...I don't know a whole lot about voltages and that kinda thing...

You could try Everest for voltage readout. I've found that it reads voltages quite accurately...
__________________

__________________
Intel Core i7-2600K @ 3.4GHz || GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3 || Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600 || EVGA GeForce GTX 480 || Samsung EVO 256GB SSD
my feet get cold and that gives me diarrhea sometimes - Smart_Guy
dude_56013 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 04:27 PM   #3
Guru
 
JogaBonito1502's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: U.S.
Posts: 7,841
Default Re: Worried...

I use HWMonitor and Everest. If you need the links I could get them for you, but I assume a man of your caliber has ways of finding things. I would first clean the case and check that there is nothing preventing the fans from working properly. Next I would update and run some security software. To top it off I would run some disk check-ups and defrags along with a touch on start-up processes (msconfig). If the problem is still around we can begin to speculate the hardware more closely.
JogaBonito1502 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 07:34 PM   #4
Bogan
 
Neodude112320's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 8,471
Send a message via MSN to Neodude112320
Default Re: Worried...

Well im doing a Defrag now,and i have already done a scan with AVG And then picked up nothing,after the defrag is done (In JKDefrag) i'll do a CClean and then hopefully it should be fixed.

Although i have been wanting to get a new rig for quite some time LOL,Maybe this is a sign
__________________
Desktop:BitFenix Survivor~Gigabyte GA-P67A-UD3R~ i7 2600K @ 4hz~AMD 6870 1GB~12gb Team Elite DDR3 1333~3xWD In RAID5~W7 Ult
Laptop:Alienware M11x~ i7-2637M 1.7GHz~16GB 1333MHz DDR3~GeForce GT 540M~W7 Ult
Neodude112320 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0