Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-04-2007, 05:28 PM   #21
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: wont load windows

Quote:
Originally Posted by infernohelldogs
motherboard: evga nForce 680i SLI

the HDD and the CD are set to master. CD is IDE master and HDD is SATA master

there is no SATA master.


there arnt jumpers for master and slave on sata drives.
__________________

__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2007, 05:44 PM   #22
Solid State Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 14
Default Re: wont load windows

oh, ok just wrote that in because in the bios it says:

SATA Channel (a number) Master (and then the hard drive)
__________________

infernohelldogs is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2007, 05:46 PM   #23
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: wont load windows

Quote:
Originally Posted by infernohelldogs
oh, ok just wrote that in because in the bios it says:

SATA Channel (a number) Master (and then the hard drive)
i see,

and for your IDE drive what does it say exactly?
__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2007, 05:57 PM   #24
Solid State Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 14
Default Re: wont load windows

IDE Channel 0 Master (CD drive)

under it it says slave instead of master and none instead of cd drive
infernohelldogs is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2007, 06:00 PM   #25
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: wont load windows

check to make sure you have a working/bootable windows XP CD rom

Try to boot again

If that dont work

Reset the BIOS (restore the defaults)

and try again

*and make sure you set your boot priority again

CDROM, then HDD
__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2007, 06:22 PM   #26
Solid State Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 14
Default Re: wont load windows

ok so to check if it works just put it in another comp and do what? should it pop up with something? windows i mean
infernohelldogs is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2007, 07:23 PM   #27
Solid State Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 14
Default Re: wont load windows

Figured it out, sorry for the trouble. i wont post the problem since i would probably be banned from the internet...
infernohelldogs is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2007, 05:10 AM   #28
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: wont load windows

You should post it mate. It might be something stupid, but it might help someone else. And everyone has to start somewhere
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2007, 10:02 AM   #29
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: wont load windows

Haha we wont ban you from the internet.

My guess is you wernt using a bootable Windows XP cd-rom.

correct ???
__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2007, 10:03 AM   #30
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: wont load windows

Quote:
Originally Posted by LambOfGod
Haha we wont ban you from the internet.

My guess is you wernt using a bootable Windows XP cd-rom.

correct ???
I was thinking the same
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0