Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-16-2007, 05:28 AM   #1
Proper Legend
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 8,633
Default wmp problems

i got 2 albums here and they both worked fine with wmp (11). about a day after i got them they stopped playing in wmp. one of the albums plays perfectly on vlc but the other one refuses to play at all. its still showing each mp3 as about 4mb so i dont see why it shouldnt play if it did before. i dont think i have any viruses and crap as i usually check. any ideas?
the rest of my mp3s play fine btw
__________________

__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 06:53 AM   #2
Proper Legend
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 8,633
Default Re: wmp problems

edit: this was an insult to furby but now his post has gone so has my comment
__________________

__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 07:22 AM   #3
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: wmp problems

np, Its really getting annoying! It may be furby coming back for revenge or something.Maybe your CD drive is screwed up try installing new drivers.
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 07:24 AM   #4
Proper Legend
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 8,633
Default Re: wmp problems

Quote:
Originally Posted by ace777 View Post
np, Its really getting annoying! It may be furby coming back for revenge or something.Maybe your CD drive is screwed up try installing new drivers.
lol im 99.9% sure its furby.
anyway its not cd's. lets just say i brought the mp3's from a shop called "torrents". i dont think they are bad copys as they were working fine and have now stopped. well the 1 album anyway
__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 07:30 AM   #5
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: wmp problems

Ahh thought you were coping from a CD or something. So you got these from a site?Maybe They are corrupt or something, what error messages are you getting? And what site are you using.
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 07:39 AM   #6
Proper Legend
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 8,633
Default Re: wmp problems

lol i got them off the torrents (cant remember which site i used). i just dont see how they both worked and now only 1 works in vlc. i dont get any errors. i just click on it and ... heres a pic:

__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 07:41 AM   #7
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: wmp problems

no error screens popup? It would only do that if its not a supported file type, a 1 second song, or WMP is messed up. Try updating the codecs for WMP first. Then try redownloading the songs it may just be corrupt or has a certain virus on it.
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 07:46 AM   #8
Proper Legend
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 8,633
Default Re: wmp problems

sometimes if i open it full screen the mouse will go a bit slow as if i dont have enough ram or something. it did this before i formatted recently aswell. maybe its generally buggered. ill try updating it and having a fiddle. that still doesnt explain why my one album randomly stopped working and doesnt even play in vlc (vlc plays pretty much everything)

edit: ok when i go into full screen on the right if i click on the song i tried to play it does give me an error message. just the standard "we cannot play this file, might be the wrong file type, try updating the codec...". it appears my wmp11 is up to date and what codecs would i need to download. the files are just standard mp3s. nothing special :S
__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 07:54 AM   #9
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: wmp problems

.
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 07:55 AM   #10
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: wmp problems

I know thats really wierd, Its probably corrupt or virus infested , redownload the song and check for any new virusus. If It happens again then I would really just reinstall the WMP or something.


You may want to fix post 2 now that it is gone.
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 08:05 AM   #11
Proper Legend
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 8,633
Default Re: wmp problems

lol i edited it.
i dont think its got viruses as avg would have said, especially as it keeps doing the automatic scan each time i turn my pc on and i cba to turn it off. i might just re download the album. i tried uninstalling wmp11 when i had the problem with the slow mouse before and it didnt do anything, although its worth a shot.. i think ill check if the files work in real player or something first.
edit: the one album works in real player but that other album wont play at all. i think ill just re download the totally buggered album
__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 08:06 AM   #12
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: wmp problems

keep us posted. Hope some of this helped.
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 08:09 AM   #13
Proper Legend
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 8,633
Default Re: wmp problems

lol will do. im re downloading that album now. as for the one that works in vlc and real player i just dont know. ill re install wmp now
__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 08:12 AM   #14
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: wmp problems

make sure it gets the latest codec maybe its just slightly out of date. What format was this music in and do you remmber what site it was from.
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 08:19 AM   #15
Proper Legend
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 8,633
Default Re: wmp problems

it was mp3, just like all my music apart from the odd wma. i think i searched for it on torrentz.com and then i downloaded one. i always check to find a decent looking one. well i uninstalled wmp, well it actually rolled back to wmp10 and that didnt do anything. ill re update to 11 and see about the codecs
__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 08:26 AM   #16
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: wmp problems

ok, I think you just havve corrupt files just redownload. Hope all of this has done something.
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 08:36 AM   #17
Proper Legend
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 8,633
Default Re: wmp problems

yh im re downloading now. its at 40%. its a 300mb album so shouldnt be too much longer. wmp11 is nearly re installed
__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 09:13 AM   #18
Proper Legend
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 8,633
Default Re: wmp problems

ok the albums re downloaded. it works on vlc. i just need to restart so wmp will finish the install
edit: this new album works in wmp. that other one doesnt though. i guess its just a mystery
__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 11:09 AM   #19
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: wmp problems

IDK, wierd maybe it has some copy protect program that prevents you from using it.?
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2007, 11:17 AM   #20
Proper Legend
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 8,633
Default Re: wmp problems

i dunno, doubt it. if it was from a torrents and works on vlc then it should work on wmp. it even works on my phone nm
__________________

__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
×