Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-26-2007, 09:19 PM   #1
Daemon Poster
 
karling07's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,099
Unhappy Wireless N Internet Problem... Network works, Internet Doesn't??

Hey everyone!

We used to have a regular old Linksys G Range Router (wireless) installed in our business. No PCs connected wirelessly to it, about 10 were hardwired to it and all worked fine. We never used the wireless from it, but we bought an adapter one day and it picked up the signal at about 10% strength, but it still ran!

So we wanted a better connection, so we replaced that router with a Linksys N Range Router, and bought several N Range USB adapters. So we have installed the adapters with the drivers and all, and it lets me connect to the router with 90% signal, and once I do this, it allows me to access the router (192.168.1.1), but it won't let me use the internet. Opening firefox (google homepage) just sits there loading forever and doesn't load a page. Email won't connect either. Weird thing is, all of the other 10 computers that are hardwired to the router (it has a bigger splitter connected to it), still run fine with internet and everything! So only wireless is the problem...

Router: LINKSYS WRT300N
Adapter: LINKSYS WUSB300N
OS: XP Professional
Using: XP Config Util, saying it connected to the wireless network correctly.


Any ideas...?
__________________

__________________
traffic in the skyy
karling07 is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2007, 08:31 AM   #2
Daemon Poster
 
karling07's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,099
Default Re: Wireless N Internet Problem... Network works, Internet Doesn't??

any thoughts?
__________________

__________________
traffic in the skyy
karling07 is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2007, 02:11 PM   #3
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Wireless N Internet Problem... Network works, Internet Doesn't??

Shudown every computer that is connecting wirelessly. Once they are shutdown, un-plug the router from power, then the Modem for the internet from power. Wait atleast a minute. Plug the Modem back into power and wait for the link/sync light to come on. Once that light comes on, plug the router into power and wait for the internet, LAN, and WAN (if if exists) lights to come on. Then power on all the wireless computer. Normally this fixes the problem for me.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0