Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-27-2010, 11:40 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 61
Send a message via AIM to Rickeh69 Send a message via MSN to Rickeh69
Default WinXP not detecting ALL of 1tb hdd.

Now I need your help.

I can't figure it out, and there's no partitions or anything.

For some reason in WinXP Pro when I install it, it only shows up 128 GB's of free space, and I have a SATA hdd.

But when I install Win7 on it, it shows in its install that I have a parition.

But when I look at the WinXP setup, it shows it has no seperate parition.

Neither if I do it by going to Admin Tools and so forth in WinXP. Any help?
__________________

__________________
I hope I can help you in the future. Please feel free to contact me at anytime for IT-related questions.
Rickeh69 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 11:50 PM   #2
Omnicide now.
 
foothead's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: My own personal hell
Posts: 10,014
Default Re: WinXP not detecting ALL of 1tb hdd.

Do you have SP3 installed?

It could also be if your BIOS has it in IDE mode.
__________________

foothead is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2010, 10:50 AM   #3
In Runtime
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 140
Default Re: WinXP not detecting ALL of 1tb hdd.

sounds like you are hitting XP limitation....latest service packs?
user12 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2010, 11:49 AM   #4
Site Team
 
berry120's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: England, UK
Posts: 3,425
Default Re: WinXP not detecting ALL of 1tb hdd.

I'm pretty sure that prior to SP1 (or perhaps it was 2?) there was a limit of around that amount. So yes - definitely grab all the service packs, that should solve your problem.
berry120 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2010, 04:13 PM   #5
Baseband Member
 
dIxie's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Canada
Posts: 68
Default Re: WinXP not detecting ALL of 1tb hdd.

That definitely sounds like a service pack issue. I used to have a cap like that when I was installing it on my 640GB drive until I had upgraded to i believe it was SP3.
__________________
dIxie

The hacker mindset doesn't actually see what happens on the other side.
dIxie is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2010, 12:03 AM   #6
Baseband Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 61
Send a message via AIM to Rickeh69 Send a message via MSN to Rickeh69
Default Re: WinXP not detecting ALL of 1tb hdd.

Nope. Sorry for the long response, one of my servers went down.

It's in SP3, all the latest updates. BIOS reports it as SATA, I can't figure out the problem.

EDIT: But if BIOS has it in IDE mode, wouldn't the whole Win7 thing be in void?
__________________

__________________
I hope I can help you in the future. Please feel free to contact me at anytime for IT-related questions.
Rickeh69 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0