Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-18-2005, 06:05 PM   #1
In Runtime
 
djvbond's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 104
Send a message via AIM to djvbond
Default windows install help

Hey I just got my final piece for my computer but when I try to install Windows XP pro with SP1 it says theres no Hard drive on my comp but my mobo sees it and reconizez the brand...wat now
__________________

__________________
_-*IN PROGRESS*-_
Mobo: DFI Lanparty NFII Ultra B
CPU: AMD Athlon XP 3200+ "Barton", 400MHz FSB
HD: SAMSUNG 160GB 7200RPM
Video card: EVGA nVIDIA GeForce 6600GT
djvbond is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2005, 07:20 PM   #2
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: windows install help

hmm... Not entirely sure.

Go into Bios (pres del usually at bootup)

Go into the first one I think it is usually, and find where it says 1st boot device, 2nd boot device etc.

On 1st boot device, this is obviously set to cd rom to read the windows disc. Make sure the 2nd boot device is set to the hard drive...
Then just save and exit

I dont' know if this is what may be causing it, but it's worth a try

*KaGe*
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2005, 07:23 PM   #3
Daemon Poster
 
ACES WILD's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 833
Default

Is it an SATA hard drive? because you may need to install the raid driver that came with your mobo(probably a floppy that says raid drivers) for the windows xp install, but thats only if its SATA. that could be the reason your mobo and bios can find it but not XP.
ACES WILD is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2005, 07:47 AM   #4
In Runtime
 
djvbond's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 104
Send a message via AIM to djvbond
Default Re: windows install help

O thats probably it ill try
__________________
_-*IN PROGRESS*-_
Mobo: DFI Lanparty NFII Ultra B
CPU: AMD Athlon XP 3200+ "Barton", 400MHz FSB
HD: SAMSUNG 160GB 7200RPM
Video card: EVGA nVIDIA GeForce 6600GT
djvbond is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0