Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-19-2009, 02:24 AM   #1
In Runtime
 
Equinox1354's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 255
Default Windows 7 ATI Display Driver Install FAIL

Watch the video first..




Of the View Log, here is what was and was not installed and why I got the error.

Packages for install
ATI Catalyst Install Manager
Final Status: Success
Version of Item: 3.0.715.0
Size: 20 Mbytes
ATI Display Driver
Final Status: Fail
Version of Item: 8.591.0.0000
Size: 90 Mbytes

Error messages
Driver Install: the specified driver package was not installed for matching devices
__________________

Equinox1354 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2009, 02:36 AM   #2
Fully Optimized
 
FlightSimBoy's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,114
Send a message via AIM to FlightSimBoy
Default Re: Windows 7 ATI Display Driver Install FAIL

You using the 32 or 64 bit version of Windows?

Does Windows 7 have a "run as administrator" option like Vista? I've never messed with Windows 7. If so, right click and run as administrator.
__________________

__________________
My Computer: eMachines T5226 - Intel Pentium D Dual Core @ 3 GHz - Diamond Viper Radeon HD3870 OC Edition with 1 GB GDDR3 VRAM - 4 GB PQi Turbo DDR2-533 RAM - Corsair 650W PSU with 52A on single rail - TSSTcorp DVD-DL+-RW combo drive - Lite-on 52x CD-RW burner - Creative SoundBlaster X-Fi XtremeGamer - Logitech z5300e speakers - WinFast TV Tuner - Vista Ultimate 64-Bit. eBay name: Flightsimboy304
FlightSimBoy is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2009, 02:42 AM   #3
In Runtime
 
Equinox1354's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 255
Default Re: Windows 7 ATI Display Driver Install FAIL

Quote:
Originally Posted by FlightSimBoy View Post
You using the 32 or 64 bit version of Windows?

Does Windows 7 have a "run as administrator" option like Vista? I've never messed with Windows 7. If so, right click and run as administrator.
Yes, 32 bit.

I tried run as administrator. For this, basically the same.
Equinox1354 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2009, 02:49 AM   #4
Fully Optimized
 
FlightSimBoy's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,114
Send a message via AIM to FlightSimBoy
Default Re: Windows 7 ATI Display Driver Install FAIL

I don't think the x series cards are supported by the Windows 7 drivers. I think only the HD series cards are.

You could give them a try though: http://support.amd.com/us/gpudownloa...-Bit%20Edition

But the x1650 is not in the release notes.

BTW, you need to use the drivers for your operating system. Vista drivers won't work in Windows 7. I just watched your video again and noticed there was an option for Windows 7 below Vista. Give the driver I linked to a try.
__________________
My Computer: eMachines T5226 - Intel Pentium D Dual Core @ 3 GHz - Diamond Viper Radeon HD3870 OC Edition with 1 GB GDDR3 VRAM - 4 GB PQi Turbo DDR2-533 RAM - Corsair 650W PSU with 52A on single rail - TSSTcorp DVD-DL+-RW combo drive - Lite-on 52x CD-RW burner - Creative SoundBlaster X-Fi XtremeGamer - Logitech z5300e speakers - WinFast TV Tuner - Vista Ultimate 64-Bit. eBay name: Flightsimboy304
FlightSimBoy is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2009, 02:51 AM   #5
In Runtime
 
Equinox1354's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 255
Default Re: Windows 7 ATI Display Driver Install FAIL

Quote:
Originally Posted by FlightSimBoy View Post
I don't think the x series cards are supported by the Windows 7 drivers. I think only the HD series cards are.

You could give them a try though: http://support.amd.com/us/gpudownloa...-Bit%20Edition

But the x1650 is not in the release notes.
Then what is the point of renaming the X1650 driver to making it have "vista32_win_7" in the driver name?

And no, the 9.4 HD driver did not work.
Equinox1354 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2009, 02:57 AM   #6
Fully Optimized
 
FlightSimBoy's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,114
Send a message via AIM to FlightSimBoy
Default Re: Windows 7 ATI Display Driver Install FAIL

That is really confusing how they put "win_7" in the driver name and it doesn't work with Windows 7. There might be some problem that is unknown to me going on, but I'm not sure. I'm sure another member with more knowledge on this issue will swing by later. Sorry I can't help more.

Edit- Also I also just read the release notes for the driver you downloaded (the Vista 32 one). Windows 7 is listed in the supported operating systems, so I'm not sure what the problem is.
__________________
My Computer: eMachines T5226 - Intel Pentium D Dual Core @ 3 GHz - Diamond Viper Radeon HD3870 OC Edition with 1 GB GDDR3 VRAM - 4 GB PQi Turbo DDR2-533 RAM - Corsair 650W PSU with 52A on single rail - TSSTcorp DVD-DL+-RW combo drive - Lite-on 52x CD-RW burner - Creative SoundBlaster X-Fi XtremeGamer - Logitech z5300e speakers - WinFast TV Tuner - Vista Ultimate 64-Bit. eBay name: Flightsimboy304
FlightSimBoy is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2009, 05:23 AM   #7
j03
~~~~~~~~
 
Join Date: Jan 2005
Location: Wales
Posts: 5,556
Send a message via MSN to j03
Default Re: Windows 7 ATI Display Driver Install FAIL

I tried to install nVidia drivers straight from the nVidia website when I had W7. It failed. Just run windows update, it should have the driver there!
j03 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2009, 12:30 PM   #8
Fully Optimized
 
Holysky's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,692
Default Re: Windows 7 ATI Display Driver Install FAIL

Quote:
Originally Posted by Equinox1354 View Post
Watch the video first..




Of the View Log, here is what was and was not installed and why I got the error.

Packages for install
ATI Catalyst Install Manager
Final Status: Success
Version of Item: 3.0.715.0
Size: 20 Mbytes
ATI Display Driver
Final Status: Fail
Version of Item: 8.591.0.0000
Size: 90 Mbytes

Error messages
Driver Install: the specified driver package was not installed for matching devices
I already told you that Windows 7 is in the beta stage and does not support any older and some newer cards.....
__________________
Let's get this party started, I'm sick of begging you You make me dead inside which I give to you
Let's get this party started, You make me feel inside I want to be the one to make myself sane
Holysky is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2009, 05:29 PM   #9
Beta Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
Default Re: Windows 7 ATI Display Driver Install FAIL

found this thread in a google search... having a similar (kinda) issue.

i have a dell Inspiron 1501 with the ATI radeon Xpress 1150 graphics card.

when i ran Windows 7 Beta 7000 (32bit) i successfully installed the drivers meant for Vista 32 bit without issue.

i just now upgraded to Windows 7 RC (Build 7100) and nothing i try for video card drivers works. now the interesting this is the ATI installer claims i have a Radeon 200 series card.

Quote:
Other detected devices
ATI RADEON XPRESS 200 Series
Manufacturer ATI Technologies Inc
Device ID 0x5950
Vendor ID 0x1002
Class Code 0x060000
Revision ID 0x10
Subsystem ID 0x01f5
Subsystem vendor ID 0x1028
now i know this is not a fact, since Aero worked on Build 7000 and the Xpress 200 series card is not compatible with Aero. also checked directly with Dell and my computer came equipped with the Radeon 1150.


after messing with build 7100 for a few hours i tried to go back to build 7000 the ATI drivers i previously used will not work at all.



is it possible my integrated video card is failing?
superD is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2009, 12:19 AM   #10
Fully Optimized
 
mongoman's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 2,021
Send a message via AIM to mongoman
Default Re: Windows 7 ATI Display Driver Install FAIL

virus^ i never clikced the link, i scanned it with avast, and its his only post..

any way, i think your card isnt officially supported by w7 even tho ati says it does, probably doind what most companies do and arent standing behind their products.. my 4670 works fine tho, but like flightsimboy said its an HD series
__________________

__________________
||Intel Core i5 @ 4.1ghz||Intel DP55KG||Corsair 750w psu||8gb G. Skill ram||120gb intel ssd 2x 1.5tb WD Green||MSI Gtx 970||
mongoman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0