Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-22-2006, 12:41 AM   #1
Fully Optimized
 
Zer0Cool's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,599
Default Windoes Task manager

If i would to open my internet explorer and then clouse it the "IEXPLORE.EXE" is still in my Windoes Task manager. And if i open explore lats say 10 time, i will still see 10 "IEXPLORE.EXE" in Windoes Task manager, even after i close tham all. All using up my ram.....(((!!!!!


please help.
__________________

__________________
- Asus P6T Deluxe v2 - Intel i7 920 @4Ghz 1.35v- Prolimatech HS - Cosmos S Case -
- ABS Tagan BZ Series BZ800 PSU
- ATI 5870 - G.SKILL 6GB DDR3 1600 - Razer Barracuda™ AC-1
- 120GB Crucial C300 SSD & 3X WD640AAKS HDD
- Dell 24" 2408WFP & 2407WFP-HC Monitor
Zer0Cool is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2006, 07:22 AM   #2
Baseband Member
 
bizarre_paradox's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 34
Default Re: Windoes Task manager

Well for one your probably over loading your computer a little by opening your internet explorer 10 times then trying to close them all at once, you should probably give it sometime to shut down the program. Have you tried another internet explorer maybe it's just your explorer, try downloading Mozilla Firefox.
__________________

bizarre_paradox is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2006, 09:07 AM   #3
Fully Optimized
 
Zer0Cool's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,599
Default Re: Windoes Task manager

lol, why would i open all 10 and then clouse them rigth away lolz. No i was just giving an example that within 5h period, i like to keep more then one internet exp running at one time, but when i do clouse them all, they are still in the task manager, and i do give it time to shut down.

Thanks for the advice, if no one else have any sugestions i guess il give it a go with the new browzer.
__________________
- Asus P6T Deluxe v2 - Intel i7 920 @4Ghz 1.35v- Prolimatech HS - Cosmos S Case -
- ABS Tagan BZ Series BZ800 PSU
- ATI 5870 - G.SKILL 6GB DDR3 1600 - Razer Barracuda™ AC-1
- 120GB Crucial C300 SSD & 3X WD640AAKS HDD
- Dell 24" 2408WFP & 2407WFP-HC Monitor
Zer0Cool is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2006, 12:42 PM   #4
The Candyman
 
~mr mixx~'s Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: USA
Posts: 11,310
Default Re: Windoes Task manager

sometimes when your internet connection is still trying to load a page ant can't it will try again, only it open another task instead of a window. trying up to 10 times..that is why there is 10 tasks in tsk manager.

you could try this little trick and see if it helps..

there is also some other things as well you can do...

start/ run/ regedit/hkey_current user/ control panel/ desktop

now on the window on the right, look for menu show delay , right click it and modify, change it to 25, that speeds up window delay.

now in the same window/ look for wait to killapp timout/ modify/ change to 10000.

also in the same window, look for hungapp timeout / change to 500

and for faster boot do this:

right click my computer / properties / advanced tab / where it say's start up and recovery / settings button / now in the two little windows that have a 30 / change both of them to a 3..then apply

now reboot and your set..
__________________
" Let the music move you "
~mr mixx~ is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2006, 04:05 PM   #5
Fully Optimized
 
Zer0Cool's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,599
Default Re: Windoes Task manager

Hey thanks alot man il try this first thing once il get home.

By the way i am using my work computer right now, and i tryed doing the last part on this, and it didnt work.

"right click my computer / properties / advanced tab / where it say's start up and recovery / settings button / now in the two little windows that have a 30 / change both of them to a 3..then apply"

1st i can only change one of the windoes the top one "time to desplay list of opening systems" and when i do try to change it to "3" insted of "30" its telling me "cannont change boot.ini fine....etc"

Maybe its my work comp? i know that i dont have admin access, but do i need it to change this specs. Maybe some other reason's......

Thanks for Helping me out

Cheers !!!
__________________
- Asus P6T Deluxe v2 - Intel i7 920 @4Ghz 1.35v- Prolimatech HS - Cosmos S Case -
- ABS Tagan BZ Series BZ800 PSU
- ATI 5870 - G.SKILL 6GB DDR3 1600 - Razer Barracuda™ AC-1
- 120GB Crucial C300 SSD & 3X WD640AAKS HDD
- Dell 24" 2408WFP & 2407WFP-HC Monitor
Zer0Cool is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0