Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-01-2005, 07:40 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 28
Default Winamp in 5.1

Hello,

Just got some new Logitech speakers, the X530 Series 5.1 DD Surround sound, and have got almost all of my programs settings switched over to 5.1, but CANNOT find the setting for Winamp. Anyone know where it is/ have ideas?
__________________

DelTASteveB is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2005, 07:51 PM   #2
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Winamp in 5.1

How about this plugin?:

http://www.winamp.com/plugins/detail...3&show=reviews

Hope this helps
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2005, 07:59 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 28
Default Re: Winamp in 5.1

Good idea, but for some reason I can't get it to install. I wish I knew more about computers.
DelTASteveB is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2005, 08:02 PM   #4
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Winamp in 5.1

Its something that should run.
It will then ask where the directory is, if you've put it in a different place than program files, you'll have to specify. it'll then find it and patch the program with the plugin automatically. Thats how it should work anyway
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2005, 08:09 PM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 28
Default Re: Winamp in 5.1

Alright, so It now runs, but I can't get it to come up on my plugin list.



EDIT:
It say's autodetected, but when I clikc next, it does nothing.
DelTASteveB is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2005, 08:13 PM   #6
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Winamp in 5.1

Hmm... problems, problems, problems...

Try finding the file and placing it in Plugins, or Advanced plugins
I know theres two files for plugins in Winamp. It should have done it automatically. Is there a Add in the plugins list?
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2005, 08:20 PM   #7
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 28
Default Re: Winamp in 5.1

It's placed in Plugins, but it's still not coming up on my list. And no, I don't see an Add in the plugins list.
DelTASteveB is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2005, 08:21 PM   #8
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Winamp in 5.1

Hmm... i don't know then... I'll try and find another one.
have you tried restarting the program? Computer?

http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=97895

Try this one Does the same kind of thing

This is another one like that but also supports dolby pro-logic 2:

http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=129453
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2005, 08:41 PM   #9
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 28
Default Re: Winamp in 5.1

Well, thanks alot for the help. I was messing with some other setttings, and I am now using the SoundBlaster plugin, that was installed with my soundcard. DO NOT USE THIS PLUGIN! It Works HORRIBLY!
http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=97895

Thanks alot for the help Kage, at least the suggestions sent me in the right direction. I did get the other plugins to work, but the one I said to not download sounds horrible, and for some reason it made the sound "circle", like the sound went from speaker to speaker all the time. Odd....

Thanks again to Kage for helping me solve my problems. I'll be sure to keep coming here if you all are as helpful and patient with n00bs like me.
DelTASteveB is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2005, 08:16 AM   #10
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Winamp in 5.1

Don't worry, we are

Glad its working now
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0