Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-20-2004, 12:34 AM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 45
Angry why are you still lagging?!?!?!

i just upgraded my computer (new graphics card, motherboard). my specs are 512MB,Geforce 5700LE (agp),Intel Celeron 1.7ghz. all my other games run perfect excepty for Raven Shield. It still runs like i never upgraded my computer. my motherboard is http://www.newegg.com/app/ViewProduc...153-017&depa=0

and i was just wondering since it has a built in video card if its using that video card instead of my geforce?
__________________

xstealthstriker is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2004, 12:38 AM   #2
Golden Master
 
alvino's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 19,967
Send a message via AIM to alvino
Default Re: why are you still lagging?!?!?!

It maybe the onboard GPU. Go to the BIOS and check if its still on. If it is, trun it off, and then just install the drivers for your nVIDIA card (if you havent) and you should be fine. If not hang around more to see if you get more awnsers.
__________________

alvino is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2004, 01:39 AM   #3
Fully Optimized
 
airiox's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,692
Default Re: why are you still lagging?!?!?!

Welll a Celeron isnt much of an upgrade.
__________________
Check out my Counter Strike:Source servers:
***THE DYNASTY***: 74.52.232.130:27015
*** GUNGAME ***: 74.52.232.131:27015
*** SOCCER ***: 74.52.232.133:27015
airiox is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2004, 01:51 AM   #4
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 45
Default

heh, yeah, i only had 200 bucks for a new upgrade, and my video card was integrated and sucked so i thought a graphics card would be better than a new processor ( i would also have had 2 buy an new motherboard). do u know how i can check the BIOS 2 see if the card is on? btw, how come all my other games run fine on full settings ( black hawk down, need for speed underground, thief:deadly shadows)??
xstealthstriker is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2004, 02:02 AM   #5
Fully Optimized
 
airiox's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,692
Default Re: why are you still lagging?!?!?!

Is this splinter cell?

Search you bios and look for something called integrated video. It probably is still turned to on, or auto. Make sure you set it to disabled.
__________________
Check out my Counter Strike:Source servers:
***THE DYNASTY***: 74.52.232.130:27015
*** GUNGAME ***: 74.52.232.131:27015
*** SOCCER ***: 74.52.232.133:27015
airiox is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2004, 02:45 AM   #6
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 45
Default

i cant find it, can u be a little bit more specific? is this just because of my processor or really beacuse the integrated video card is turned on, because all my other games work perfectly so i'm kinda confused. the game that still lags and runs like on my old integrated video card is Rainbow Six: Raven Shield.
xstealthstriker is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2004, 04:26 AM   #7
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 45
Default

i just updated my drivers: http://downloads.guru3d.com/download.php?det=913

still no difference. ney suggestions?
xstealthstriker is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2004, 12:59 PM   #8
Fully Optimized
 
airiox's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,692
Default Re: why are you still lagging?!?!?!

only problem is that all bios are different if you can give me what the main menu options are at the main bios page I could possibly point you in the right direction.
__________________
Check out my Counter Strike:Source servers:
***THE DYNASTY***: 74.52.232.130:27015
*** GUNGAME ***: 74.52.232.131:27015
*** SOCCER ***: 74.52.232.133:27015
airiox is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2004, 01:04 PM   #9
Daemon Poster
 
GeforcebOY's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,251
Default Re: why are you still lagging?!?!?!

What settings you running the game at?
__________________
AMD FX57 - 2Gb DDR - 200Gb HDD - 512Mb X1800 XTPE - DVD Dual Layer - Creative XFi Fatality FPS - Windows Media Center 2005
3D Mark 05 : 9600
3D Mark 06 : 3800
GeforcebOY is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2004, 02:26 AM   #10
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 45
Default

i'm running everything at the lowest settings. here are the menu options:
standard CMOS features, advanced BIOS features, advanced chipset features, integrated peripherals, power management setup, PnP/PCI Configurations, pc health stautes, miscellaneous control.
__________________

xstealthstriker is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0