Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-16-2009, 12:56 AM   #1
In Runtime
 
pepzsoduh's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 464
Default whats wrong

so i got a new desktop a few days ago and installed, linux debian on it, but the internet wasnt working with it, so itried to switch over to ubuntu, i downloded it and burned it to a disk and put it in, but whenever i tried to do something in the installer, the whole computer would freeze up nad i would have to reboot. then i download and burned active@ killdisk to a disk and put it in and wiped the hdd. then i burned the windows 7 rc to a disk to see if i could get that to work. i put it in, configured all the BIOS and tried to boot but the computer didnt "see" the disk (meaning a message woiud pop up sayin "F1 to try again, F for system setup" so then i tried sticking the debian disks back in to see if the computer would see those. same thing happened, now i can only get it to work if i configure the bios to boot from a lite operating system i have on a usb stick.

PLZ HELP GUYS, i'm down 100$ if its broken and since i bought it used from a re-use center so there arent any refunds. also my parents are probly gunna get mad if i break (or already broke it)

PS. when i'm on the USb os and put any of the disks in it recognizes them and mounts them, i dont understand why it wont boot from them anymore
also it's a dell optiplex 270

PPS. i'm 99.99% sure i configured the BIOS right,
__________________

__________________
intel core-i7 920 4+ GHz with the thermaltech 120 extreme with adition 120mm fan lapped. mobo: asus p6t deluxe gpu: Sapphire 5870 OCED. PSU: power pc and cooling 910 watt RAM: Corsair 6GB ddr3 1600 HDD: two 640 Gb WB Caviar in RAID 0: coolermaster haf 932 with all red fans
monitor: samsung ToC T260 roseblack 25.5" 5ms 1920x1200
pepzsoduh is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2009, 01:54 AM   #2
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: whats wrong

Are you saying that when you boot with a disc in the drive, it doesn't see the CD ?
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2009, 02:41 AM   #3
Solid State Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 15
Default Re: whats wrong

Hey, is ur dvd drive recognized in the boot section of your bios?
cranos666 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2009, 03:52 AM   #4
In Runtime
 
pepzsoduh's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 464
Default Re: whats wrong

slrite so i have an update, i took oout the drives and switched the with each other and fiddled with the jumpers and they recognized debian so i installed it. in debian i installed wine. through wine i install medieval total war. when i try to run medieval total war nothing happens tho, i'm 100% sure it's installed tho, i see the desktop shortcut, all the files in the directory... whats causing it not to work??
__________________
intel core-i7 920 4+ GHz with the thermaltech 120 extreme with adition 120mm fan lapped. mobo: asus p6t deluxe gpu: Sapphire 5870 OCED. PSU: power pc and cooling 910 watt RAM: Corsair 6GB ddr3 1600 HDD: two 640 Gb WB Caviar in RAID 0: coolermaster haf 932 with all red fans
monitor: samsung ToC T260 roseblack 25.5" 5ms 1920x1200
pepzsoduh is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2009, 07:22 AM   #5
Daemon Poster
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 511
Send a message via AIM to Denthúl Send a message via MSN to Denthúl Send a message via Yahoo to Denthúl
Default Re: whats wrong

Quote:
Originally Posted by pepzsoduh View Post
slrite so i have an update, i took oout the drives and switched the with each other and fiddled with the jumpers and they recognized debian so i installed it. in debian i installed wine. through wine i install medieval total war. when i try to run medieval total war nothing happens tho, i'm 100% sure it's installed tho, i see the desktop shortcut, all the files in the directory... whats causing it not to work??
M:TW doesn't work with Wine, unfortunately.

You can check games' compatibility here: http://appdb.winehq.org/
Denthúl is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0