Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-05-2008, 06:49 PM   #21
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: whats going on with my temps

Go for it, select 400FSB and an 8X multiplier. MAKE SURE you are using a 1:1 multiplier or you RAM won't be able to handle it.
__________________

__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 06:53 PM   #22
Fully Optimized
 
Bobert93's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,449
Default Re: whats going on with my temps

ok, do i just goto bios , ill do that now, what if it isnt do i change it,or do i have to do rasie somthing
__________________

Bobert93 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 06:59 PM   #23
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: whats going on with my temps

In my ASUS board, it doesn't have a setting to change the ratio. So just set the RAM frequency to the lowest possible, this will change the ratio (it will probably be 667MHZ) Don't worry that it's lower than the RAM is supposed to run at, it will be running at 800MHz once you've OC'ed. Next change the FSB to 400, and the multiplier from 9 to 8. Then save and reboot. If it won't boot into Windows. Go to your BIOS, and up the Vcore to around 1.3V. Good luck!
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 07:01 PM   #24
Fully Optimized
 
Bobert93's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,449
Default Re: whats going on with my temps

ok
doing it now , thanks .
wait , what if it doesnt boot up.

do i need to change the timings from 5-5-5-15 to 4-4-4-12, is that safe and will it make a diffrence
Bobert93 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 07:11 PM   #25
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: whats going on with my temps

We'll get to that later when you're up and CPU OC is good. They will be set to your RAM's default specifications anyway. Let me know what happens. If it doesn't boot into Windows, just enter your BIOS and increase the Vcore to 1.3V.
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 07:23 PM   #26
Fully Optimized
 
Bobert93's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,449
Default Re: whats going on with my temps

ok, now i just did it too 350x8=2.8 and did bench mark and i got 12385,ill go up in a min,
what are good temps when ur playing a game for a couple of hours

in cpu-z it says my DRAM frequency is 351mhz is that an error , because it should be at 800, it also says im 1:1 with cpu
Bobert93 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 07:28 PM   #27
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: whats going on with my temps

Under load, you want your CPU temps to be below 60c. Your temps are fine if you're idling at 30c. The memory clock CPU-Z is showing is actually 351x2 (752MHz effective) once you get to 3.2GHz(400FSBx8), the RAM will be running at 800MHz. Go ahead and go to 400 FSB.
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 07:29 PM   #28
Fully Optimized
 
Bobert93's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,449
Default Re: whats going on with my temps

ok, and if it doesnt boot goto 1.3 , thanks so much for your help
Bobert93 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 07:32 PM   #29
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: whats going on with my temps

Glad I can help. Don't worry, It will almost definitley boot into Windows fine, if it doesn't, it's not going to cause any damage or anything.
EDIT: Damn it! I just realized. Once you're at 3.2. You're going to beat my 3DMark06 score. Noooo!
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 07:51 PM   #30
Fully Optimized
 
Bobert93's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,449
Default Re: whats going on with my temps

haha i didnt beat it, now what can it be, maby its the ram timings. i got 12968 ahh
__________________

Bobert93 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0