Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-01-2006, 07:35 PM   #1
Fully Optimized
 
drumthrasher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,606
Send a message via AIM to drumthrasher Send a message via MSN to drumthrasher Send a message via Yahoo to drumthrasher
Default what in the world...

okay now when i turn the computer on, monitor and everything, after the gateway screen thinger goes away and it starts to load windows, the screen is black and there are these tiny colored dots in the shape of lines all along the screen. this has happened a few times and the only way to get it working properly is to turn it off then on again (the computer). any help?
__________________

__________________
Gateway GT4016 Desktop | CPU: AMD Athlon 64 3700+ @ 2.2GHz | RAM: 2GB (4x512MB) | HDD: 1x200GB, 1x120GB | Video: ATI HD Radeon 4850 512MB | OS: Vista Home Premium x86 SP1, Mac OS X Leopard 10.5.6
drumthrasher is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 07:45 PM   #2
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: what in the world...

I'm having a similar problem with my son's comp. It seems to be the video card memory may be going bad. Email PNY support with your problem and see what they have to say. They may just issue you an RMA.
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 07:46 PM   #3
Fully Optimized
 
drumthrasher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,606
Send a message via AIM to drumthrasher Send a message via MSN to drumthrasher Send a message via Yahoo to drumthrasher
Default Re: what in the world...

it could be...
i don't think its cause i kind of overclocked it a little bit, but this also happened a long time ago before i overclocked it.
__________________
Gateway GT4016 Desktop | CPU: AMD Athlon 64 3700+ @ 2.2GHz | RAM: 2GB (4x512MB) | HDD: 1x200GB, 1x120GB | Video: ATI HD Radeon 4850 512MB | OS: Vista Home Premium x86 SP1, Mac OS X Leopard 10.5.6
drumthrasher is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 07:51 PM   #4
Golden Master
 
alvino's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 19,967
Send a message via AIM to alvino
Default Re: what in the world...

Yeah, PNY isn't doesn't have the greatest track record. I've heard a lot about their poor video memory. That's why I recommend everyone to stay away from them, unless you get it for free or for real cheap.
alvino is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 08:17 PM   #5
Fully Optimized
 
drumthrasher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,606
Send a message via AIM to drumthrasher Send a message via MSN to drumthrasher Send a message via Yahoo to drumthrasher
Default Re: what in the world...

k i'll talk to pny.
__________________
Gateway GT4016 Desktop | CPU: AMD Athlon 64 3700+ @ 2.2GHz | RAM: 2GB (4x512MB) | HDD: 1x200GB, 1x120GB | Video: ATI HD Radeon 4850 512MB | OS: Vista Home Premium x86 SP1, Mac OS X Leopard 10.5.6
drumthrasher is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 08:19 PM   #6
Golden Master
 
alvino's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 19,967
Send a message via AIM to alvino
Default Re: what in the world...

Yeah, if it's under warranty (which it should be), PNY should RMA it for you. Watch out though...PNY is very tricky with warranties. As long as the product is still selling and being manufactured, then only is the warrany in effect. Once PNY discontinues the 7300 GS, you're stuck with buying a new video card as an alternative.
alvino is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 08:19 PM   #7
Fully Optimized
 
drumthrasher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,606
Send a message via AIM to drumthrasher Send a message via MSN to drumthrasher Send a message via Yahoo to drumthrasher
Default Re: what in the world...

wait can u give me a toll-free number or something, or do they have online chat support? i can't seem to find it...
__________________
Gateway GT4016 Desktop | CPU: AMD Athlon 64 3700+ @ 2.2GHz | RAM: 2GB (4x512MB) | HDD: 1x200GB, 1x120GB | Video: ATI HD Radeon 4850 512MB | OS: Vista Home Premium x86 SP1, Mac OS X Leopard 10.5.6
drumthrasher is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 08:20 PM   #8
Fully Optimized
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,008
Send a message via AIM to X1337 Send a message via MSN to X1337
Default Re: what in the world...

Hmm I had the same problem like that but it was diffrent. When I booted my computer up on startup it would show weird dots and blueish background.. I was wonding why it does that. So I used my ATi 9200 AGP for like 1 week than I tryed it again and it never did that once after that
X1337 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 08:23 PM   #9
Golden Master
 
alvino's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 19,967
Send a message via AIM to alvino
Default Re: what in the world...

Quote:
Originally Posted by drumthrasher
wait can u give me a toll-free number or something, or do they have online chat support? i can't seem to find it...
http://www.pny.com/support/verto/

Or check the box it came in and see if they have a support number there.
alvino is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 08:25 PM   #10
Fully Optimized
 
drumthrasher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,606
Send a message via AIM to drumthrasher Send a message via MSN to drumthrasher Send a message via Yahoo to drumthrasher
Default Re: what in the world...

i'll check the box.
__________________

__________________
Gateway GT4016 Desktop | CPU: AMD Athlon 64 3700+ @ 2.2GHz | RAM: 2GB (4x512MB) | HDD: 1x200GB, 1x120GB | Video: ATI HD Radeon 4850 512MB | OS: Vista Home Premium x86 SP1, Mac OS X Leopard 10.5.6
drumthrasher is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0