Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-10-2007, 04:26 PM   #1
Daemon Poster
 
Anubis1980's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,308
Send a message via MSN to Anubis1980 Send a message via Yahoo to Anubis1980
Default weird USB internal card reader issue

Hi, well its weird to me and confusing....

Basically i bought an internal memory card reader which has 3 usbs on the front too. i installed the reader and now when i use windows ill be playing games etc and i'll hear the USB connect and disconnect sound u get in windows when plugging or unplugging something into the pc... Im confused, no idea why its doing this, im assuming its the memory card reader as its only just started happening. Ive checked all the cables etc and to my knowledge the card reader is installed correctly.

Its installed via the internal usb connections on the mobo, and ive correctly placed the VCC and the ground cables, however on the mobo it says pin 3 is supposed to be USB0- and 5 is USB0+ however on the reader they are called D+ and D- im guessing these r the same? One final thing lol, is what reallly confuses me. When i put the reader in, a high pitched noise came from my keyboard, yes keyboard! and the cathode tubes inside my pc all half lit up and the fans turned, eventually i found by unplugging the power supply to one of my USB hubs, this problem went away, but its only started to happen since i installed the reader... the reader works fine btw, crashed when i first usesd it lol but fine now, so im pretty sure its installed right.

sorry for the long waffle, but ive described it as best i can any help would be appreciated.

Thanks
__________________

__________________
Intel C2D E6750 (1333fsb) 2.66 @3.5ghz |EVGA 680i SLI Mobo | 2GB Twin XMS ddr800 @ 875 | Leadtek 7950 GX2 Core@601 Mem@1600
500GB IBM/HITACHI Sata2 7200/16MB | 160GB 7200rpm 8mb UDMA133 Maxtor | XION 600w dual 12v 44A total SLI PSU | X-fi Xtreme Music | 22" Widescreen Acer LCD
Anubis1980 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2007, 04:55 PM   #2
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: weird USB internal card reader issue

I would definately say its a connection problem of some sort, but its hard to solve without knowing the reader model and mobo model
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2007, 05:05 PM   #3
Daemon Poster
 
Anubis1980's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,308
Send a message via MSN to Anubis1980 Send a message via Yahoo to Anubis1980
Default Re: weird USB internal card reader issue

Yeah course, sorry. My mobo is MSI K8N Platinum Neo 4 MS-7125 latest bios etc. As for the card reader its a cheapy hong kong job from ebay no brand, basically looks well built tho.
__________________
Intel C2D E6750 (1333fsb) 2.66 @3.5ghz |EVGA 680i SLI Mobo | 2GB Twin XMS ddr800 @ 875 | Leadtek 7950 GX2 Core@601 Mem@1600
500GB IBM/HITACHI Sata2 7200/16MB | 160GB 7200rpm 8mb UDMA133 Maxtor | XION 600w dual 12v 44A total SLI PSU | X-fi Xtreme Music | 22" Widescreen Acer LCD
Anubis1980 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2007, 05:12 PM   #4
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: weird USB internal card reader issue

I could be wrong but i would take a guess at the cheapy item from ebay I mean, all your problems have started since installing this. Just to double check, you could try installing it in another pc and see what happens
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2007, 05:24 PM   #5
Daemon Poster
 
Anubis1980's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,308
Send a message via MSN to Anubis1980 Send a message via Yahoo to Anubis1980
Default Re: weird USB internal card reader issue

hey this item is like the rolls royce of pc'ing ur right, i spose i cud email the ebay seller too and scream at him. but doubt thatd help. Thanks for the reply, i just wanted to double check i hadnt done anything daft ( apart from buying it in the first place ).

and im very weary about installing it in another pc, i once fried my mobo by doign the internal USB's wrong way round as the manual didnt say... so i think ill leave it lol, ill wait and see if anyone else has had a similar problem. Hope it isnt damagind my mobo, everything seems to be ok with my pc though, windows does take a lil longer to load but apart from that ok.
__________________
Intel C2D E6750 (1333fsb) 2.66 @3.5ghz |EVGA 680i SLI Mobo | 2GB Twin XMS ddr800 @ 875 | Leadtek 7950 GX2 Core@601 Mem@1600
500GB IBM/HITACHI Sata2 7200/16MB | 160GB 7200rpm 8mb UDMA133 Maxtor | XION 600w dual 12v 44A total SLI PSU | X-fi Xtreme Music | 22" Widescreen Acer LCD
Anubis1980 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2007, 05:26 PM   #6
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: weird USB internal card reader issue

It wouldnt harm to get in touch with the seller, if anyone is going to know how to set it up it will be him
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0