Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-27-2005, 02:13 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 6
Default weird performance problem while playing

My computer used to run games pretty well, considering the money I've spent on it. Now, while I play any games, be it battlefield 1942 or counter-strike source, seems it can't stand it anymore. There's actually a delay betweem movements, it stops running for a fraction of a second. I have a dsl connection and my ping is low. I have the same problem with offline games. I scanned with norton, adaware and spybot and defragged the disk (55% of used space). What can cause this ?

My computer is good :

Windows XP
radeon 9800 pro
Asus P4P800 motherboard
Intel 4 CPU 3.20ghz
__________________

rammiel is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2005, 02:16 PM   #2
Fully Optimized
 
Mental Liberator's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,035
Send a message via AIM to Mental Liberator
Default Re: weird performance problem while playing

How much RAM?
__________________

__________________
www.treasuretrooper.com/72560
Check it out, legit cash just from surveys.
Mental Liberator is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2005, 02:41 PM   #3
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 6
Default

I have two 256 chips. I also didn't mention that, even before, I had an unusual graphic problem of slight slowness with the same delay but it wasn't as catastrophic.
rammiel is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2005, 02:46 PM   #4
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: weird performance problem while playing

hmm...

Don't know really what the problem could be. I could say its the video drivers, but its most likely not that since even old ones shouldn't do that.

Try re-installing Windows, its worth a go. There might be some interference between drivers you have, or software.

*KaGe*
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2005, 02:55 PM   #5
Fully Optimized
 
money_man's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,353
Send a message via MSN to money_man
Default Re: weird performance problem while playing

whats ur power supply? maybe its finally feeling the pressure and ready to go
__________________
AMD 3000+ @ 2.25
Corsair Twinx 1024mb 2x512mb XMS
MSI 6600GT's SLIed @ 565/1100
Neo 4 Platinum SLI Mobo
3dmark03- 15,542
3dmark05- 7081
money_man is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2005, 02:56 PM   #6
Fully Optimized
 
Mental Liberator's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,035
Send a message via AIM to Mental Liberator
Default Re: weird performance problem while playing

But it freezes, if it was the power supply it would just shut off. Correct me if i'm wrong, either way 256 ram with that cpu? I think you should atleast have 512, if not a gig.
__________________
www.treasuretrooper.com/72560
Check it out, legit cash just from surveys.
Mental Liberator is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2005, 03:02 PM   #7
Fully Optimized
 
money_man's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,353
Send a message via MSN to money_man
Default Re: weird performance problem while playing

meh i was just guessing.
__________________
AMD 3000+ @ 2.25
Corsair Twinx 1024mb 2x512mb XMS
MSI 6600GT's SLIed @ 565/1100
Neo 4 Platinum SLI Mobo
3dmark03- 15,542
3dmark05- 7081
money_man is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2005, 03:15 PM   #8
Daemon Poster
 
zoomtm's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,072
Send a message via AIM to zoomtm Send a message via MSN to zoomtm Send a message via Yahoo to zoomtm
Default Re: weird performance problem while playing

he said he has two 256s which means 512mb

Quote:
Originally Posted by BanChan
But it freezes, if it was the power supply it would just shut off. Correct me if i'm wrong, either way 256 ram with that cpu? I think you should atleast have 512, if not a gig.
__________________
Heat: ZoomTm
Ebay: ZoomTm
zoomtm is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2005, 03:22 PM   #9
Fully Optimized
 
Mental Liberator's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,035
Send a message via AIM to Mental Liberator
Default Re: weird performance problem while playing

My bad..
__________________
www.treasuretrooper.com/72560
Check it out, legit cash just from surveys.
Mental Liberator is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2005, 04:12 PM   #10
Daemon Poster
 
ardy89's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,359
Send a message via MSN to ardy89
Default Re: weird performance problem while playing

It cud b spyware hoggin up ur cpu bandwidth, it may be time for a fresh install!! Either that or get spybot or spydoctor and zap the s*%t out of the spyware!!!
__________________

__________________
Amd athlon xp 3200+
1gb dual channell geil
aopen 6800gt ALL SUBMERGED
Abit an7 guru
80Gb HDD, 200 Gb sata HDD
ardy89 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0