Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-12-2005, 05:48 PM   #1
Beta Member
Join Date: Mar 2005
Posts: 1
Default WD Raptor on Abit AS8 M/b


I have just installed a Western Digital Raptor on my Abit AS8 based system with a fresh install of windows xp. The Raptor is now the system disc and is running windows. I also have 2 other IDE hard drives for data storage.

I have noticed that the Raptor is only running on 100 rather than the 150 its capable of, I also noticed it is on Udma 5 rather than 6. When I look in device manager it shows the disk driver as being the same driver as my IDE drives are using - is this right?

The truth is I am not sure how to set this up to run as it should do and I don't quite understand the manual about the bios settings. I really can't see from the manual what I should be setting and to what even after reading it through and through. Can anybody tell me how to set this up correctly - any help greatly appreciated as I'm going nuts about this. I really need a step by step explanation to this as I am not at all familiar with serial ata.


thebigbopper is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 02:19 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0