Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-08-2007, 06:16 PM   #1
BSOD
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 6,556
Send a message via MSN to Rudster816
Default Vista Lite

ok im using vista lite and i start to notice that my cpu usage goes to like 30% when im just logging in. im thinking no way can this be right so i open up everest and i notice that my cpu clock is only 1300mhz and so i look at the FSB bus it says 283 like it is supposed to but my clock multiplier is only 5x when it should be 9.5x. i log into xp fire up everest and im running at my normal 2.7ghz.

ive heard of people saying Vista Lite dosent display there cpu clock right. i think its just not SETTING it right.

anyone know how to fix this?!

EDIT:

i can run super pi and get within a second of my 512k times when down more than a ghz?!?!

is my clock actually 2.5 and vista is telling it otherwise

IM CONFUSED!
__________________

Rudster816 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2007, 06:23 PM   #2
Golden Master
 
Thelis's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 5,410
Send a message via AIM to Thelis Send a message via MSN to Thelis Send a message via Yahoo to Thelis
Default Re: Vista Lite

I have Vlite too. It displays everything perfectly for me.
I think that it is fine, and your comp is just like it was normally, but since Vlite isn't exactly perfect software, the display is off.
__________________

Thelis is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2007, 06:34 PM   #3
Golden Master
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 8,632
Send a message via AIM to dude_se Send a message via MSN to dude_se
Default Re: Vista Lite

works perfect for me :s hmmm. i havent heard of this happening in vlite before
__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2007, 07:45 PM   #4
In Runtime
 
wee493's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 423
Send a message via AIM to wee493
Default Re: Vista Lite

Sorry 4 the dumb question, but is vista light the same as vista home basic
__________________
Abit IP35-E Motherboard, 3Gig- corsair RAM
PNY 9800GTX+ 256MB DDR3 Video Card,
Core 2 Duo E4300 overclocked 2.2Ghz
SATA Western Digital 160Gig HD,
Windows 7, Dual 19" 1440x900 Monitors
wee493 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2007, 08:10 PM   #5
Golden Master
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 8,632
Send a message via AIM to dude_se Send a message via MSN to dude_se
Default Re: Vista Lite

Quote:
Originally Posted by wee493 View Post
Sorry 4 the dumb question, but is vista light the same as vista home basic
no. vista lite has some things removed to speed it up. although to be fair home basic is so basic that they are similar
__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2007, 08:19 PM   #6
Golden Master
 
Thelis's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 5,410
Send a message via AIM to Thelis Send a message via MSN to Thelis Send a message via Yahoo to Thelis
Default Re: Vista Lite

It also happens to be completely awsome. Think aero- useless crap.
Thelis is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2007, 08:24 PM   #7
Golden Master
 
freestyler105's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7,883
Default Re: Vista Lite

That's probably normal. I think what's happening is the CPU is lowering it's multiplier when it's not under load to save energy and to not be put under so much stress.

My E6600 does that at least.
__________________
C2D E6600 | 4GB DDR2-800 | 9800GTX+ | Asus P5B-E | 150GB Raptor | 320GB 7200.10 | 750W Xigmatek PSU
freestyler105 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2007, 09:18 PM   #8
Fully Optimized
 
drumthrasher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,606
Send a message via AIM to drumthrasher Send a message via MSN to drumthrasher Send a message via Yahoo to drumthrasher
Default Re: Vista Lite

[offtopic]I was thinking about Vista Lite but Vista Ultimate runs as fast as I need it to, for me at least.[/offtopic]
__________________

__________________
Gateway GT4016 Desktop | CPU: AMD Athlon 64 3700+ @ 2.2GHz | RAM: 2GB (4x512MB) | HDD: 1x200GB, 1x120GB | Video: ATI HD Radeon 4850 512MB | OS: Vista Home Premium x86 SP1, Mac OS X Leopard 10.5.6
drumthrasher is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0