Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-26-2007, 09:56 AM   #1
Golden Master
 
DJ-CHRIS's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5,203
Send a message via AIM to DJ-CHRIS Send a message via MSN to DJ-CHRIS Send a message via Yahoo to DJ-CHRIS
Default Vista install problems

Okay first off this is a legal copy, as I am a Microsoft Volume Licensing Partner and got Vista thru eOpen. Photo is proof of my ownership of Vista licenses.



On my most recent computer thats not currently overclocked (Q6600, 4GB RAM [checked for memtest errors], 8600GT, eVGA 680 SLI [122-CK-NF68-A1]), I cannot install vista. XP PRO is currently installed on the computer and I have no problems at all and it passes Prime 95, 3DMARK and Nvidia Stress test.

First off before I had volume licensing for Vista, I was using some torrented copies of Vista and had constant BSOD's, with some talking about disabling video bios shadowing which was disabled. They BSOD constantly, actually got it installed once and vista appeared to work fine. I shrugged this problem off because it was not an original disc.

Than, I upgraded my BIOS and got my 100% genuine vista media from microsoft. I tried installing Vista 64bit, however it constantly freezes at the second screen of install (The screen where it says Vista and their is supposed to be a bar moving across the screen)

Does any have any ideas?
__________________

DJ-CHRIS is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2007, 04:07 PM   #2
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Vista install problems

That is weird indeed. Is this going on the same hard drive as the XP, different hard drive, or clean wipe of XP for vista?
__________________

__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is online now   Reply With Quote
Old 09-26-2007, 05:56 PM   #3
Golden Master
 
DJ-CHRIS's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5,203
Send a message via AIM to DJ-CHRIS Send a message via MSN to DJ-CHRIS Send a message via Yahoo to DJ-CHRIS
Default Re: Vista install problems

I have a SATA hard drive for Vista in my computer. While installing Vista, i unplug all the other drives. 32 bit Install from the Microsoft legal vista disc seems to be working slightly better, so far.

I'm going to try another (rolleyes) copy of 64. Right now im thinking it could be something like my sound card, network card or video card possibly.
DJ-CHRIS is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2007, 07:32 PM   #4
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Vista install problems

wait. Are you using the first computer in your sig?

Install on two gigs of RAM. You will need to get a patch for the four gigs to work. I've seen this come come up a lot on EVGA's forums.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is online now   Reply With Quote
Old 09-26-2007, 07:52 PM   #5
Golden Master
 
DJ-CHRIS's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5,203
Send a message via AIM to DJ-CHRIS Send a message via MSN to DJ-CHRIS Send a message via Yahoo to DJ-CHRIS
Default Re: Vista install problems

Quote:
Originally Posted by celegorm View Post
wait. Are you using the first computer in your sig?

Install on two gigs of RAM. You will need to get a patch for the four gigs to work. I've seen this come come up a lot on EVGA's forums.
I was just about going to post the install almost finished (Didn't freeze), but I got an IRQL error. Boo.

Do you have a link to this patch ?
DJ-CHRIS is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2007, 07:58 PM   #6
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Vista install problems

Quote:
Originally Posted by DJ-CHRIS View Post
I was just about going to post the install almost finished (Didn't freeze), but I got an IRQL error. Boo.

Do you have a link to this patch ?
I can look. Give me a few and I'll edit this.

http://support.microsoft.com/kb/929777
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is online now   Reply With Quote
Old 09-26-2007, 08:09 PM   #7
Golden Master
 
DJ-CHRIS's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5,203
Send a message via AIM to DJ-CHRIS Send a message via MSN to DJ-CHRIS Send a message via Yahoo to DJ-CHRIS
Default Re: Vista install problems

Quote:
Originally Posted by celegorm View Post
I can look. Give me a few and I'll edit this.

http://support.microsoft.com/kb/929777
Aah, thank you vey much. Seems to be doing better installing with 2GB
DJ-CHRIS is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2007, 08:44 PM   #8
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Vista install problems

Quote:
Originally Posted by DJ-CHRIS View Post
Aah, thank you vey much. Seems to be doing better installing with 2GB
Good to hear. Let me know if that solves it or not.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is online now   Reply With Quote
Old 09-26-2007, 08:57 PM   #9
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: Vista install problems

Erm, hold on a quick sec. Have you ran a Memtest86? Sounds like you've got either bad RAM, RAM conflict or bbad RAM bank.
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2007, 09:37 PM   #10
Golden Master
 
DJ-CHRIS's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5,203
Send a message via AIM to DJ-CHRIS Send a message via MSN to DJ-CHRIS Send a message via Yahoo to DJ-CHRIS
Default Re: Vista install problems

Quote:
Originally Posted by lhuser View Post
Erm, hold on a quick sec. Have you ran a Memtest86? Sounds like you've got either bad RAM, RAM conflict or bbad RAM bank.
Yeah memtest86 shows them fine.
__________________

DJ-CHRIS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0