Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-04-2006, 11:42 PM   #1
Fully Optimized
 
drumthrasher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,606
Send a message via AIM to drumthrasher Send a message via MSN to drumthrasher Send a message via Yahoo to drumthrasher
Default vista?!?!?!

okay i just got vista installed. i chose for it to install on my second, empty hard-drive. but for some reason, whenever i boot from my primary hard-drive, a O/S choice thing comes up. 'earlier version of windows', and 'windows vista'. why is this coming up on my primary hard-drive? i can provide more info...
__________________

__________________
Gateway GT4016 Desktop | CPU: AMD Athlon 64 3700+ @ 2.2GHz | RAM: 2GB (4x512MB) | HDD: 1x200GB, 1x120GB | Video: ATI HD Radeon 4850 512MB | OS: Vista Home Premium x86 SP1, Mac OS X Leopard 10.5.6
drumthrasher is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2006, 11:46 PM   #2
Daemon Poster
 
karling07's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,099
Default Re: vista?!?!?!

Well, I assume on your primary drive you had XP installed, so did you disconnect the primary drive when you installed Vista on the old one? If so, it probably put it on your MBR of your primary drive

http://www.webopedia.com/TERM/M/MBR.html

Is your secondary drive still connected to the PC when you boot with your primary? What happens when you select either of the options?
__________________

__________________
traffic in the skyy
karling07 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2006, 11:53 PM   #3
Fully Optimized
 
drumthrasher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,606
Send a message via AIM to drumthrasher Send a message via MSN to drumthrasher Send a message via Yahoo to drumthrasher
Default Re: vista?!?!?!

okay, i left both hard-drives connected while installing.
__________________
Gateway GT4016 Desktop | CPU: AMD Athlon 64 3700+ @ 2.2GHz | RAM: 2GB (4x512MB) | HDD: 1x200GB, 1x120GB | Video: ATI HD Radeon 4850 512MB | OS: Vista Home Premium x86 SP1, Mac OS X Leopard 10.5.6
drumthrasher is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 09:52 AM   #4
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: vista?!?!?!

Most of the times, if you install on the same partition, it renames your old Windows. But not this case, I hope. Earlier Version would be XP.
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 02:59 PM   #5
Fully Optimized
 
drumthrasher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,606
Send a message via AIM to drumthrasher Send a message via MSN to drumthrasher Send a message via Yahoo to drumthrasher
Default Re: vista?!?!?!

okay i figures i can get rid of vista by formatting my drive, which i did, but vista's o/s selection screen is still there!
__________________
Gateway GT4016 Desktop | CPU: AMD Athlon 64 3700+ @ 2.2GHz | RAM: 2GB (4x512MB) | HDD: 1x200GB, 1x120GB | Video: ATI HD Radeon 4850 512MB | OS: Vista Home Premium x86 SP1, Mac OS X Leopard 10.5.6
drumthrasher is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 03:29 PM   #6
In Runtime
 
shawn_selig29's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 454
Send a message via MSN to shawn_selig29
Default Re: vista?!?!?!

Quote:
Originally Posted by drumthrasher
okay i figures i can get rid of vista by formatting my drive, which i did, but vista's o/s selection screen is still there!

to get rid of that os selector screen...bootup to ur xp disk... and chose the recovery option and type these commands:

fixboot
fixmbr

and, if your xp partition is active...it should of removed the vista bootloader...good luck
shawn_selig29 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 03:31 PM   #7
Fully Optimized
 
drumthrasher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,606
Send a message via AIM to drumthrasher Send a message via MSN to drumthrasher Send a message via Yahoo to drumthrasher
Default Re: vista?!?!?!

i don't have an xp disc.
ANYWAY I GOT IT! i found something called 'vistabootpro' and it was able to do exactly what i want, remove the vista bootloader!
__________________

__________________
Gateway GT4016 Desktop | CPU: AMD Athlon 64 3700+ @ 2.2GHz | RAM: 2GB (4x512MB) | HDD: 1x200GB, 1x120GB | Video: ATI HD Radeon 4850 512MB | OS: Vista Home Premium x86 SP1, Mac OS X Leopard 10.5.6
drumthrasher is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0