Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-24-2013, 06:22 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Canada
Posts: 1
Default video card problem?

I am installing a gigabyte geforce n210 video card (PCIe)with 1gb memory into my computer:I disabled the onboard video removed all video drivers, Installed the video card
in the pcie 16 slot in the motherboard , after booting the computer I installed the video card drivers from the supplied disk. Rebooted as instructed , after rebooted it showed the video card as installed and windows comes up, but when i go and use any program , the computer either just crawls along or freezes up, if not immediately but soon after. when a uninstalled it,reset onboard video,booted , the computer booted and ran perfectly: Tried this a few times- but always the same result ( the new video card just slows down or freezes the computer : Any suggestions ( my computer specs: MSI 7268 motherboard 2 GB memory AMD Athlon 64 3000+ CPU onboard video set at 128MHZ. 160 gb Hard drive 2 dvd burners windows xp sp3 , fully upgraded)
__________________

Nallaflodur is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2013, 07:37 PM   #2
..m.0,0.m..
Site Team
 
iPwn's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: USA
Posts: 3,870
Default Re: video card problem?

Get the latest drivers from Nvidia's site and specify the OS you're running... that sounds like your drivers are causing issues, not the card.

Personally, I would install the card, then go to the site and use their "Find my driver" option to get the most appropriate software package.
__________________

__________________
Me: You'd think as the dominant species we wouldn't be so effing stupid.
J: We're just intelligent enough to be completely effing stupid.
iPwn is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2013, 12:29 AM   #3
Wizard of Wires
 
setishock's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Not sure
Posts: 10,030
Default Re: video card problem?

You always install the drivers first then shut down and install the card. This forces windows to see the device and finish loading the driver system.
setishock is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0