Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-17-2005, 10:38 AM   #11
Golden Master
 
ISOwner's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 12,208
Default Re: Very dissapointed...

Ahh, the SLi mode. I didn't think about that. He's got to have the switch in there for non-SLi though. I hope he didn't put it in the other way. What happens if you do? Will it simply not run? I never had an SLi motherboard before but hopefully can get one someday.

Flashing the BIOS would be the next best thing to do.
__________________

__________________
*Fact: Microsoft Window's Blue Screen of Death vs Computerforums.org's White Screen of Death. Which is worse?
ISOwner is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2005, 11:09 AM   #12
In Runtime
 
the deceived's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 318
Default

Thanks for all your replies guys Right, a few questions as I am a n00b to computing:

What does flash the BIOS mean, and how do I do it?

I think the chip for SLi is in the right way, I didn't rrmove it when I got the moptherboard, but I will take a picture for you guys to see if it's right.

The molex and 12V rail is another one I don't know. My friend helped me build it and well I'll take a pic of my whole setup inside.

Any guides on the above would be great

The computer is working lightening fast by the way, and so I think the CPU is fine, but I shall double check. I think it's just the GPU, I'll be back in 5 minutes with pictures
__________________

__________________
Intel i7 930 @ 3.6 GHz || Gigabyte GA-X58A-UD3R (SATA 6GB/s/USB 3.0) || XFX ATI Radeon HD 5970 || OCZ Vertex Series 120GB 2.5" SSD || OCZ Gold 6GB (3x2GB) DDR3 2000MHz Tri-Channel || OCZ Z-Series 1000w Modular '80 Plus Gold' PSU || Coolermaster RC-1000 Cosmos PURE Black
the deceived is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2005, 11:24 AM   #13
Golden Master
 
ISOwner's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 12,208
Default Re: Very dissapointed...

Here's a good tutorial and steps on how to flash your BIOS. Well, it's mainly this flash utility you have to download but the PDF will tell you step by step in what to do.

http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/...oReflash_1.htm

As far as the SLi switch, your manual should have a detailed picture on how it needs to be set. I was looking at the Abit Falta1ty board and downloaded their PDF manual just so I can get an overview on it. THe switch should say SLi switch "Normal". Make sure you have the video card in the first PCI-ex16 slot. In the Abit version, the PCI-ex16 number two slot gets converted into a regular PCI-e x1 slot. So that's kind of funny.

The video card probably uses the power from the power supply as I have seen on high performance video cards so there's probably a power connector for you to to plug that in.
__________________
*Fact: Microsoft Window's Blue Screen of Death vs Computerforums.org's White Screen of Death. Which is worse?
ISOwner is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2005, 01:37 PM   #14
BSOD
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,734
Default Re: Very dissapointed...

Quote:
Originally Posted by Opteronix
Did you plug in your molex connector to ... the 12V rail for the AMD?
If I remember correctly, Gigabyte boards won't start without this plugged in.
catalyst is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2005, 05:35 PM   #15
In Runtime
 
the deceived's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 318
Default

I just want to thank you all again for your help, but I think I may have sorted it, but I'm not sure what score I should be looking at with my setup.

Here's my 3DMark03 score, is it what it should be?

http://img257.imageshack.us/img257/5...titled26vv.jpg

I solved it by updating all the drivers from Gigabyte's website So no need to flash the BIOS unless this score is again way off what I should be looking at

I also ran 3DMark01 and got 25,000 and again,l is that what I should be looking at?
__________________
Intel i7 930 @ 3.6 GHz || Gigabyte GA-X58A-UD3R (SATA 6GB/s/USB 3.0) || XFX ATI Radeon HD 5970 || OCZ Vertex Series 120GB 2.5" SSD || OCZ Gold 6GB (3x2GB) DDR3 2000MHz Tri-Channel || OCZ Z-Series 1000w Modular '80 Plus Gold' PSU || Coolermaster RC-1000 Cosmos PURE Black
the deceived is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2005, 05:51 PM   #16
Golden Master
 
mammikoura's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,459
Send a message via MSN to mammikoura
Default

well that certainly looks better!

Glad u got it working
mammikoura is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2005, 06:04 PM   #17
In Runtime
 
the deceived's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 318
Default

Haha thanks daemon Do those scores look correct to you?
__________________
Intel i7 930 @ 3.6 GHz || Gigabyte GA-X58A-UD3R (SATA 6GB/s/USB 3.0) || XFX ATI Radeon HD 5970 || OCZ Vertex Series 120GB 2.5" SSD || OCZ Gold 6GB (3x2GB) DDR3 2000MHz Tri-Channel || OCZ Z-Series 1000w Modular '80 Plus Gold' PSU || Coolermaster RC-1000 Cosmos PURE Black
the deceived is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2005, 06:26 PM   #18
Daemon Poster
 
zoomtm's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,072
Send a message via AIM to zoomtm Send a message via MSN to zoomtm Send a message via Yahoo to zoomtm
Default Re: Very dissapointed...

hmmm my x850xt got that score in 03

my 9800pro got that 01 score.
__________________

__________________
Heat: ZoomTm
Ebay: ZoomTm
zoomtm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0