Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-28-2007, 07:35 PM   #1
Baseband Member
 
mattman5678's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 67
Default Very Annoying Problem

I just built a computer and am having a very annoying problem, where if I am downloading a file, or un-archiving a file, my computer suddenly stops responding.

My screen image is still visible at this time ,my mouse movements are still registered, and buttons still depress when clicked on screen, but no reply.

From what I hear since im using 10k rpm raptor, my Hard Drive is not running at this time, but it may also include others that I cant hear.

My CPU, MCP,and Motherboard are below 50 Degree Celcius

After about 1 minute my computer will begin working again as if nothing happened, but if the item is still downloading, the computer will go back into this mode within 20 seconds.

From what I see there are no loose connections.

Here Are the specs of my comp:

Vista Ultimate
Evga 680i Mobo
Evga 8800GTX GPU
Intel QX6700 CPU
Intel Stock 775
WD Raptor 150g
Thermaltake Armor Series VA8003BWS

I dont think that it is fault of my power supply because at this moment they do not decrease in speed, but just in case, it is A thermaltake ToughPower 700w

Please help, due to this problem My computer is downloading VERY slow,
Please respond soon.

Thank you for your time.
__________________

mattman5678 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2007, 07:44 PM   #2
Golden Master
 
joxley1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,846
Send a message via AIM to joxley1990 Send a message via MSN to joxley1990
Default Re: Very Annoying Problem

Is it a legal OS? Im guessing it's XP..
__________________

joxley1990 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2007, 07:54 PM   #3
Baseband Member
 
mattman5678's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 67
Default Re: Very Annoying Problem

yes legal $400 Windows Vista Ultimate =\
mattman5678 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2007, 08:01 PM   #4
Daemon Poster
 
Taylor's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 946
Default Re: Very Annoying Problem

what program are you using to unzip these files and what kind of files are they?
__________________
| Intel Pentium D 820 2.80GHz(Smithfield) | EVGA 780i | EVGA GeForce 7600GT 256MB 128-bit GDDR3 |4GB Corsair 800 | WDCaviar 250GB | Arctic Cooling Freezer 7 Pro(w/ arctic silver 5) | Ultra 500w X-Finity Power Supply w/ 120mm Fan | Antec P180B. | Windows Vista Home Premium | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic | Dell Ultrasharp 22" Flatscreen Monitor

Macbook Pro 15" Unibody. 2GB Ram 250GB HDD Leopard
Taylor is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2007, 08:06 PM   #5
Baseband Member
 
mattman5678's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 67
Default Re: Very Annoying Problem

Im using whatever basic unzipping feature vista comes with and the files have both .txt, .avi, and realplayer format. From many different kinds, I dont think its type of file that is making this happen.


Ill use a different example thats more general with vista.

When downloading Windows Vista Extras this also sometimes happens
mattman5678 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2007, 08:10 PM   #6
Golden Master
 
freestyler105's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7,883
Default Re: Very Annoying Problem

Sounds like it's a problem with the hard drive, since you say it stops at this time. Also, all those tasks work the hard drive a lot. Any way you can get the hard drive temperatures?
__________________
C2D E6600 | 4GB DDR2-800 | 9800GTX+ | Asus P5B-E | 150GB Raptor | 320GB 7200.10 | 750W Xigmatek PSU
freestyler105 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2007, 08:11 PM   #7
Baseband Member
 
mattman5678's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 67
Default Re: Very Annoying Problem

I have been thinking it may be the hard drive temp, but I have no idea on how to get temperature
mattman5678 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2007, 08:16 PM   #8
Baseband Member
 
mattman5678's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 67
Default Re: Very Annoying Problem

Found WD diagnostic tools, dling


WD doesnt have any info on temp...

arghhhhh!!!!!
mattman5678 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2007, 09:06 PM   #9
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Very Annoying Problem

everest has a HDD moniter in it. there is a link in these forums somewhere (i think one of the stickies above). check it out.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2007, 09:09 PM   #10
Golden Master
 
freestyler105's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7,883
Default Re: Very Annoying Problem

Here's a quick link:
http://www.download.com/Everest-Ulti...ml?tag=lst-0-1
__________________

__________________
C2D E6600 | 4GB DDR2-800 | 9800GTX+ | Asus P5B-E | 150GB Raptor | 320GB 7200.10 | 750W Xigmatek PSU
freestyler105 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0