Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-06-2010, 10:16 PM   #1
Daemon Poster
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 684
Default usb prob

I have a computer that the usb ports don't work. i can plug a cell phone or mp3 player in and it will charge but when i plug a mouse in or want to transfer data it says usb device not recognised
__________________

__________________
AMD 64 x2 5600+|Asus m3a|4GB RAM|Nvidia Geforce 9500 gt|320 GB Seagate Hard Drive
ringtemek is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 08:50 AM   #2
Fully Optimized
 
eslfish's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,604
Send a message via AIM to eslfish Send a message via MSN to eslfish Send a message via Yahoo to eslfish
Default Re: usb prob

Go to Device Manager and see if there is something wrong with the USB port.
__________________

__________________
XFIRE: Lindmando STEAM: Lindmando
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.0GHz
4094MB RAM 500 GB HD ATI Radeon™ HD 5850 8800 GT
Windows 7 64-bit Ultimate
eslfish is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 09:12 AM   #3
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 3,390
Default Re: usb prob

Try re-installing the chipset drivers. See if that cures it.
__________________
Lenovo ThinkPad T410 - i7 620M - 8GB RAM - Crucial M4 120GB SSD - 250GB 2nd drive - Intel HD 3000 GPU - 1440x900 - Windows 7/8
REMENIZ Computers
Remeniz is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 11:30 AM   #4
Daemon Poster
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 684
Default Re: usb prob

its a gateway gt5220. i already tried reinstalling all the drivers, reinstall sp3 and updates, unplugged system, uninstalled usb ports and hubs.

Now when the computer starts up i the monitor gets a signal but then after like 5 minutes it doesn't detect the system.

Does that sound like the mother board(on capacitor on the motherboard is starting to bulge up) is there any way to test the motherboard
__________________
AMD 64 x2 5600+|Asus m3a|4GB RAM|Nvidia Geforce 9500 gt|320 GB Seagate Hard Drive
ringtemek is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0