Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-30-2008, 11:43 AM   #1
Beta Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
Default UPS not working!!!

Hello guys,

I am facing a big problem with my UPS and I would be very thankful if any of you could provide me with a solution.

I have connected my computer to the main power supply through a UPS. This means that the plugs of the CPU and the monitor are connected in the UPS sockets, and the plug of the UPS is connected with the main power supply. My UPS had not been working since the time that i purchased it. This means, that when the main power supply is on, the computer works perfectly well, but when the mains is switched off the monitor screen goes blank. The green light in the CPU is still there, but the red light doesn't appear. The sound of the SMPS fan is also audible. But the computer doesn't work. I thought that there must be some problem with the UPS. So, I got it replaced by the manufacturer, but still the problem persisted. When I talked to the manufacturer about this, he got the UPS checked at a computer in his shop and the UPS worked perfectly fine there. He suggested that there may be some problem with the internal wiring of the monitor or the CPU. So, i took the monitor and the UPS at a neighbour's house and connected both of them with the neighbour's CPU. The UPS worked perfectly fine with this combination.

I think that this means that there must be some problem with the CPU. What kind of a problem do you guys think it is and what further steps should I take to correct it?
__________________

alecsing is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2008, 01:08 PM   #2
Golden Master
 
DJ-CHRIS's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5,203
Send a message via AIM to DJ-CHRIS Send a message via MSN to DJ-CHRIS Send a message via Yahoo to DJ-CHRIS
Default Re: UPS not working!!!

Is it possible you are overloading the UPS, this would cause it to shut off when the power goes off.
__________________

DJ-CHRIS is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2008, 04:54 AM   #3
Beta Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
Default Re: UPS not working!!!

Quote:
Originally Posted by DJ-CHRIS View Post
Is it possible you are overloading the UPS, this would cause it to shut off when the power goes off.
It might be the case that the UPS is getting overloaded. But this won't be happening because we overload it. Just the monitor and the CPU are connected to it. Also, as I mentioned, it works fine with my monitor and somebody else's CPU.

So it might be getting overloaded due to some problem in the CPU. What sort of a problem do you think it can be???
alecsing is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0