Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-25-2009, 08:16 PM   #1
In Runtime
 
BGates14's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 356
Send a message via AIM to BGates14
Default Unknown Computer Problem

Friend's computer that I built about a year ago randomly stopped responding to his monitor. The computer turns on, lights turn on, everything works basically, doesnt really respond processor wise but it doesn't seem like the processor. The lights blink, nothing happens. One of my friends thinks processor, one of my friends things PSU. We took it to Best Buy and they said motherboard so we ordered a new motherboard, put it back together and same thing. I'm uploading a video to youtube and will link it once its there of what is happening. We also tried taking out the video card and using on board so it is not the video card.
__________________

__________________
| AMD 64 x2 5200+ | Asus CrossHair | 4GB Corsair (4 x 1GB | Western Digital 160GB SATA | OCZ GameXtream 700w | eVGA GeForce 8800TX | CoolerMaster Stacker SSN2 |

http://www.treasuretrooper.com/267921
BGates14 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 08:21 PM   #2
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Unknown Computer Problem

Have you tried running one memory module at a time? Do you get any beeps at start up?
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 08:22 PM   #3
In Runtime
 
BGates14's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 356
Send a message via AIM to BGates14
Default Re: Unknown Computer Problem

No beeps, not the memory as we also ordered new memory with the motherboard and used that aswell
__________________
| AMD 64 x2 5200+ | Asus CrossHair | 4GB Corsair (4 x 1GB | Western Digital 160GB SATA | OCZ GameXtream 700w | eVGA GeForce 8800TX | CoolerMaster Stacker SSN2 |

http://www.treasuretrooper.com/267921
BGates14 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 08:25 PM   #4
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Unknown Computer Problem

Beeps make things a whole lot easier to figure out.

Have you tried a different power supply?

Check to make sure everything is fully connected, wires, cables, etc. HSF fan is working, yes?
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 08:28 PM   #5
In Runtime
 
BGates14's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 356
Send a message via AIM to BGates14
Default Re: Unknown Computer Problem



What it looks like.
Haven't tried a different power supply, all wires and everything are connected
__________________
| AMD 64 x2 5200+ | Asus CrossHair | 4GB Corsair (4 x 1GB | Western Digital 160GB SATA | OCZ GameXtream 700w | eVGA GeForce 8800TX | CoolerMaster Stacker SSN2 |

http://www.treasuretrooper.com/267921
BGates14 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 08:32 PM   #6
Daemon Poster
 
Dodge1970's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 595
Default Re: Unknown Computer Problem

The first board likely saw a weak battery which can prevent the initial posts after a year's time. I've run into that one on a few occasions.

With the new board and supply in the 12v cpu feed is a must. If you forgot that or there's a loose contact inside the plug you plug in it lightly until the retaining clips lock. Or the new board is a reject to start with.

The video needs to be a little longer and speak a little slower since that was quick and choppy making it impossible to hear just what you were saying.
__________________

Dodge1970 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0