Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-24-2010, 10:25 PM   #1
Beta Member
Join Date: Aug 2010
Posts: 1
Smile Tv tuner card locks computer

Hey, i have tv tuner card, and i'm trying to get the cable box to work on it. I have a coaxial cable. The tuner card is a Hauppauge HVR-1250. I have a nvidia gt 220 video card, it's an evga. I have a nforce 790i ultra motherboard. It's an evga too. I started with a fresh hard drive and i installed windows 7 64-bit home premium, then i installed the video card with the original disc. Then i installed the tuner card from the disc. My motherboard disc doesn't support windows 7, so i have to download the drivers from nvidia. I have a viewsonic lcd monitor which has speakers, and i know monitors with speakers can cause problems with some things in windows. I tried to install it with my other lcd monitor which is a samsung but it doesn't have speakers. It still didn't work. I also tried to install everything with a standard keyboard which hooks up to ps/2. I also have a razer laceasis mouse but i used my regular hp mouse. I installed everything with the modem unplugged. And i had the coaxial coming from the cable box to the computer, hooked up throughout all my installs. I have updated everything off the hauppauge and nvidia sites for the video card and tuner card. I also updated windows completely. I did bypass the drivers found by windows update. I can run the tuner card with a s-video and 1/8" jack if i need to. I really don't know what's goin on. I also tried to install the 2 cards, monitor, mouse with the drivers found by windows update. I have seen these cards work. I have a logitech g19 keyboard which has an lcd. I have been installing with the standard ps/2 keyboard. One time it worked for 3 hours but then it locked. Almost every other install only displayed the tuner card for a second. I have 8 gbs of ram. I don't have a sound card. i use an usb one when everythings working. Would i need more virtual memory? I also didn't use autorun from the video card disc and the tuner card. Can anybody help?
Repatilian is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 06:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0