Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-21-2006, 08:30 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2
Default Troubles w/ my display

I curretnly use an AMD Athlon 2600 + w/ 512 MB SDRAM. The problem comes from my GeForce 5200 FX 128 MB video card it seems. i was in the middle of playing World of Warcraft when all fo the sudden my computer rebooted itself, once it was back to my Windows log-in, my display was permenantly set to 620 x 480 resolution w/ 4 bit colour. When I go into my Display options, it shows I can choose others but when I apply them, it still stays in 4 bit 640 x 480. I updated my drivers last march or so, I can't quite remember but nothing is changing back to the way ti was before. Will I need to get a new video card or will it maybe be something more that needs to be done? Thanks.

Full Specs:
XP Professional SP2
AMD Athlon XP, 1917 MHz (11.5 x 167) 2600+
Motherboard AOpen AK77-600N (6 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
System Memory 512 MB (DDR SDRAM)
NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)
Audio Adapter VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Hard Drive Field SAMSUNG SP0802N (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
__________________

Drewstein69 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2006, 09:02 PM   #2
In Runtime
 
CaneBaller's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 150
Default Re: Troubles w/ my display

try updating drivers
__________________

__________________
I'm l337
CaneBaller is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2006, 10:03 PM   #3
In Runtime
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 123
Default Re: Troubles w/ my display

Thats no good. That happened to me befor, sorry to say man your card just died WoW is a really high graphics game and after playing the game for to long the card started to heat up and slowly dies you should stike to a 256 card. Im sorry man
xxc00lmanxx is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2006, 10:05 PM   #4
In Runtime
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 123
Default Re: Troubles w/ my display

Let me know what happened.
xxc00lmanxx is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2006, 07:36 PM   #5
Beta Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2
Default Re: Troubles w/ my display

Funny thing is, after updating again, now works like a charm. Thanks for the help. I was actually looking at getting a new card sometime soon anyway Thanks again though.
Drewstein69 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0