Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-11-2005, 11:23 AM   #1
Beta Member
Join Date: Dec 2005
Posts: 1
Default Trouble installing Windows


Built a new computer:

AMD 2700
Crucail Ballistix 2x256
WD caviar 80 Gb
CDROM drive

The bios has been set up, It recognises the HDD as Primary Master and CDROM as Secondary Master. After bios the message reads Boot from CD and then waits for a while then reads MEDIA TEST FAILURE, CHECK CABLE. I've tried rearranging all the cables and different jumper settings but nothing seems to work.

Please help.
Do i need to do anything else before putting the windows disc in the CDrom


Skapegrace is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2005, 12:44 PM   #2
Daemon Poster
jay8990's Avatar
Join Date: Jun 2004
Posts: 838
Send a message via MSN to jay8990
Default Re: Trouble installing Windows

try using a different ide cable. its maybe a dodgy one! that used to happen to me with a sata cable.

make sure the cables esp power are pluugged into the drive properly.

at a long shot reset the cmos. and see if this does anything.

no, to install windows onto the hard drive just insert the cd and set it to boot from that, then walk through windows installation process. (unless you want the drive to be partitioned - you must do this before installing windows)
--- Every man dies, not every man really lives ---
jay8990 is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 04:37 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0