Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-16-2005, 08:19 PM   #1
Baseband Member
 
delusional's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 33
Default Trouble formatting

Hey all, I'm having some trouble formatting my hd's. I have 2 74gb raptors and asus a8n-sli mobo. Every time I try to format, it always wants the disk after reboot. I have deleted the partitions and formatted them, but I can't find out whats wrong. I am trying to install Windows Home Edition.

I would also like to install RAID-0. Do I need to create a boot disk to do this?

Thanks in advance.
__________________

__________________
AMD FX-57 (San Diego)
eVGA GeForce 7800 Gtx 2x
ASUS A8N nForce4 SLi deluxe
Enermax Noisetaker
Corsair XMS Pro 1gb 2x
74gb WD Raptor 2x
CoolerMaster Liquid Cooling =D
3dMark05 - 12280 @ stock clockspeeds
delusional is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2005, 09:07 PM   #2
In Runtime
 
MeTzenAs's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 179
Send a message via AIM to MeTzenAs
Default Re: Trouble formatting

go into the bios, and advanced setting change the boot priority to the cd.. this way it will look for a boot device on the cdrom before the hard drive. With the windows disk in it will start set up. Right now its looking at the hard drive and there is no os so its saying invallid disk.
__________________

__________________
AMD 4000+ w/ san diego core, Gigabyte GA-K8NSC-939 mobo, 1GB of Corsair XMS ddr400, 1GB Rosewill w/ black heat spreaders ddr400, (2GB of RAM total), ATI X850XT Platinum Edition (AGP), 160gb Seagate sata HD, 120gb Western Digital IDE backup drive, Antec smartpower 2.0 450w PSU, Logitech MX 518 expert gaming mouse. Logitech Precision PC Gaming Headset
MeTzenAs is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2005, 01:52 PM   #3
Baseband Member
 
delusional's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 33
Default Re: Trouble formatting

no no, maybe I didn't explain correctly. I delete both partitions, create new ones, reboot, then format each drive rebooting after one is finished. Then I install windows and it just seems to run off of the CD. When I reboot, if the CD is not in the drive it says DISK BOOT ERROR, PLEASE INSERT SYSTEM DISK. I have changed the boot order in the BIOS from harddrive to each cdrom drive to no avail. Please help!!
__________________
AMD FX-57 (San Diego)
eVGA GeForce 7800 Gtx 2x
ASUS A8N nForce4 SLi deluxe
Enermax Noisetaker
Corsair XMS Pro 1gb 2x
74gb WD Raptor 2x
CoolerMaster Liquid Cooling =D
3dMark05 - 12280 @ stock clockspeeds
delusional is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2005, 01:56 PM   #4
Baseband Member
 
Redspade's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 45
Default Re: Trouble formatting

Hmm taking a wild guess at it.
When you went to install Windows XP. It will ask you for third party SCSI or RAID drivers before you contuine. Did you install these before installing windows? If not that might be your problem!
Redspade is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0