Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-24-2007, 05:11 PM   #1
Baseband Member
 
mattman5678's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 67
Default Trouble With Building Comp

I am building a computer and am having trouble with connecting the
WD Raptor 150g with an Evga Nvidia 680i Motherboard.


I can plug the HDD cable into the motherboard, but looking on the back of the WD raptor, I cannot seem to find the proper connections.


I thought it would be easier to connect because I havent seen anyone asking this question, Can someone please help?
__________________

mattman5678 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2007, 05:13 PM   #2
muz
Golden Master
 
muz's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6,928
Default Re: Trouble With Building Comp

hmm is the cable a 40 pin ide , cos raptors are sata which is a smaller usually red cable . i am hjust checking board details now but it sounds like you have an ide cable
__________________

__________________
Desktop-AMD Athlon 64 X2 6000+-2GB Elixer DDR2 800 250gb+500gb+500gb+120gb
Laptop-Apple Macbook Pro 13" Intel core i5(2.3ghz) 4gb Ram 320gb hard drive
muz is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2007, 05:17 PM   #3
Baseband Member
 
mattman5678's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 67
Default Re: Trouble With Building Comp

So would I connect them through the sata connections on the motherboard?
mattman5678 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2007, 05:27 PM   #4
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Trouble With Building Comp

Yes
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2007, 05:31 PM   #5
muz
Golden Master
 
muz's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6,928
Default Re: Trouble With Building Comp

yeah , i just looked and you only have one ide channel anyway ,

you should use a sata cable that looks like this
__________________
Desktop-AMD Athlon 64 X2 6000+-2GB Elixer DDR2 800 250gb+500gb+500gb+120gb
Laptop-Apple Macbook Pro 13" Intel core i5(2.3ghz) 4gb Ram 320gb hard drive
muz is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2007, 05:34 PM   #6
Baseband Member
 
mattman5678's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 67
Default Re: Trouble With Building Comp

Tyvm
mattman5678 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2007, 07:00 PM   #7
Fully Optimized
 
Š88's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,775
Send a message via MSN to Š88
Default Re: Trouble With Building Comp

lol yep SATA is much faster than IDE. Not only do you have the benefit of that but the Raptor HDD you've got is gonna be kick ass. glad you got things figured out now.
__________________

__________________
Killing under the cloak of war is no different than murder

Kein Alkohol ist auch keine Lösung!
Š88 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0