Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-04-2010, 11:15 AM   #1
Beta Member
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
Default Supermicro X6DAE-G2 power up problem

I've just swapped out my X6DAE system from one box to another and now I'm unable to boot up my system. When I attach the power supply the fans power up for about a second then power down again. If I wait a few seconds and press the power button again the same will happen. No LEDs light up.

I have disconnected all peripherals. I have tried it without memory and with different combinations of system fans all to no avail. I have reset the system CMOS and still no luck. Any suggestions?

woodced is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2010, 04:13 PM   #2
Fully Optimized
Indigo's Avatar
Join Date: Jul 2010
Location: USA
Posts: 1,866
Default Re: Supermicro X6DAE-G2 power up problem

Yeah, make sure you're not shorting something out under the board. Take the system apart and put it together on your desk, then try powering it on there. If it works, it's a possible short (loose screw, something touching that shouldn't be)

If you don't get any power or POST on the desk, then you probably fried something with ESD or something like the CPU isn't inserted correctly.
Indigo is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 08:00 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0