Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-21-2010, 11:04 PM   #1
In Runtime
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 217
Default Strange puter issue...

I can't copy stuff from drive to drive...

I can copy a file or 2 (10-20 megs, just say...) just fine.

But as soon as I try to copy a file that's a little on the large side (100+ megs or so), it will copy some of it, then stop. For instance, when trying to copy a folder (120 megs) of songs to a buddy's drive, it will make it through a couple songs and then stop...every time.

No matter what I do, I can't copy stuff and I don't know why.

I've even tried DriveImage XML to image the whole disk and it still won't work.

Yet the files are perfectly usable. Is it a caching issue or something?

I need a way to copy/backup the contents (even piece of it if nothing else...) of my external drive.

Using:

WD Essential (I think) 300GB USB drive - 99% full
HP Mini 1020NR computer running Windows 7 Ultimate, 1 GB RAM, 16GB HDD with ~35% free
Various other USB HDDs, thumb drives, SD cards, etc as "copy to" media.

Anyone have any ideas?
__________________

Rmp5s is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2010, 11:35 PM   #2
Daemon Poster
 
GibsonSGKing's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,384
Default Re: Strange puter issue...

Dying drive?
__________________

__________________
C2Q Q9400 @ 3.2GHZ | Zalman 9900 LED HeatSink | Asus P5E3 Pro Motherboard | CM Storm Scout case | 1TB Caviar Black HDD | GTX760 4GB | 23" Acer [1920x1080] & 21.6" Asus [1920x1080] monitors
GibsonSGKing is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2010, 12:45 AM   #3
In Runtime
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 217
Default Re: Strange puter issue...

Nope...drive is good to go from all I can tell. Everything works on it just fine...this issue persists regardless of what I'm copying to or from. Big(ish) files just will NOT go...
Rmp5s is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2010, 01:45 AM   #4
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Strange puter issue...

Have you installed this update: Update for Windows 7 (KB976972)
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2010, 02:16 AM   #5
In Runtime
 
Join Date: May 2005
Location: C
Posts: 401
Default Re: Strange puter issue...

Might want to consider booting to a live cd or such, maybe BartPE and see if you could copy your files that way
Marshillboy is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2010, 10:10 PM   #6
In Runtime
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 217
Default Re: Strange puter issue...

I did install that update and try again as I didn't have it before you mentioned it and it still didn't work.

I would do a live cd but it's a netbook and I don't have a cd drive! lol
Rmp5s is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2010, 12:12 AM   #7
In Runtime
 
Join Date: May 2005
Location: C
Posts: 401
Default Re: Strange puter issue...

Dang. Do you have a spare thumb drive you wouldn't mind erasing/formatting, as there are some portable linux distros which which you can boot directly from usb drives.
Marshillboy is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2010, 08:04 AM   #8
Fully Optimized
 
eslfish's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,604
Send a message via AIM to eslfish Send a message via MSN to eslfish Send a message via Yahoo to eslfish
Default Re: Strange puter issue...

Isn't there some way to limit how much you can transfer?
__________________
XFIRE: Lindmando STEAM: Lindmando
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.0GHz
4094MB RAM 500 GB HD ATI Radeon™ HD 5850 8800 GT
Windows 7 64-bit Ultimate
eslfish is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2010, 09:23 AM   #9
In Runtime
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 272
Default Re: Strange puter issue...

Not sure if this is related but I had a flash drive that wouldn't let me write more than 10-15mbs at a time to it but would let me read and copy from the drive as much as I want.. Kingston took me through some troubleshooting steps and eventually just told me to send it in for repair.
__________________

__________________
ASUS M4A79XTD EVO | 4gb DDR3 GSkill | 550W Corsair power supply | AMD Phenom II X2 550 Black Edition Callisto 3.1ghz(Unlocked 2 extra cores) | Sapphire 4870 512mb | 500gb Samsung |21.5" 1080p Hdmi Dell monitor| 21.6" Samsung monitor | RAIDMAX Tornado ATX-238WG | Windows 7 Ultimate Signature Edition
CBrooks is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0