Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-28-2007, 12:09 AM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 52
Default start up problem.

just got my christmas gift today and after putting the comp together it fails to boot windows off my hard drive. specs are

q6600 quad 2.4 ghz

Abit IP35 pro mobo

2 gig OCZ reaper 800 mhz

EVGA 8800gts 512 mb

Antec 550 watt power supply.

keeps telling me it can't find the NTLDR file and has to restart. upon restart it won't get past mem check.

any ideas.
__________________

__________________
Intel Q6600 @ 2.4Ghz(not going to OC with stock cooling). EVGA 8800GTS 512Mb. OCZ reaper 2 X 1 Gbs pc6400 apevia x-cruiser case and an Antec 550 watt power supply
killakobra is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2007, 12:34 AM   #2
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: start up problem.

Is this a new OS install, or did the hard drive have an operating system already installed on it?
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2007, 12:35 AM   #3
Fully Optimized
 
_-..zKiLLA..-_'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,952
Send a message via AIM to _-..zKiLLA..-_
Default Re: start up problem.

if its a hard drive that u used on a defferent computer recently then u'll have to reinstall windows because of a hardware change
__________________
My beast lappy: Acer netbook, 1.6ghz atom dual core, 2gb ddr3
My PSN: Kalikid_420
_-..zKiLLA..-_ is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2007, 12:41 AM   #4
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 52
Default Re: start up problem.

it's not a new install but it is an ide drive. could that create problems? when i go to select a drive it won't let me select that one. 2k won't even work and it won't boot ubuntu from CD.
__________________
Intel Q6600 @ 2.4Ghz(not going to OC with stock cooling). EVGA 8800GTS 512Mb. OCZ reaper 2 X 1 Gbs pc6400 apevia x-cruiser case and an Antec 550 watt power supply
killakobra is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2007, 12:45 AM   #5
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: start up problem.

What OS is on the drive? You say it wont let you select the drive, where is it doing that, in the BIOS?
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2007, 12:45 AM   #6
BSOD
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 6,556
Send a message via MSN to Rudster816
Default Re: start up problem.

if it fails the memory check than your memory is bad, if you got it for x-mas than you need to contact the person you got it from to RMA it.
Rudster816 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2007, 12:48 AM   #7
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 52
Default Re: start up problem.

it's saying it's a SCSI drive in bios but it's not. and what doesn't make sence is that it doesn't mem stall on mem check until i restart. the drive has xp, 2k, and ubuntu on it.
__________________
Intel Q6600 @ 2.4Ghz(not going to OC with stock cooling). EVGA 8800GTS 512Mb. OCZ reaper 2 X 1 Gbs pc6400 apevia x-cruiser case and an Antec 550 watt power supply
killakobra is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2007, 12:57 AM   #8
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: start up problem.

You could try a repair install on XP.
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2007, 12:59 AM   #9
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 52
Default Re: start up problem.

i don't know if i can make it that far. i'm going to get a SATA drive tomorrow at SAMS and see if that will help. the ram problem could be in bios so i'll try an update. think that might help?
__________________

__________________
Intel Q6600 @ 2.4Ghz(not going to OC with stock cooling). EVGA 8800GTS 512Mb. OCZ reaper 2 X 1 Gbs pc6400 apevia x-cruiser case and an Antec 550 watt power supply
killakobra is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0