Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-05-2008, 10:00 PM   #11
Guru
 
JogaBonito1502's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: U.S.
Posts: 7,841
Default Re: Stable OC?

I don't know much about OCing. But one thing that always works is starting from scratch. Just reset everything and test different speeds until you find a decent one.
__________________

JogaBonito1502 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2008, 10:02 PM   #12
In Runtime
 
jashan17's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 374
Default Re: Stable OC?

Quote:
Originally Posted by JogaBonito1502 View Post
I don't know much about OCing. But one thing that always works is starting from scratch. Just reset everything and test different speeds until you find a decent one.
hah. Good advice . OVERCLOCKING IS SOO FRUSTRATING!
__________________

__________________
FILMS: www.youtube.com/renderingglintfilms
Intel Q6600 2.4Ghz Quad Core @ 3.0 Ghz/Corsair TWINX 800Mhz 4GB @ 850Mhz/Thermaltake Silent 775D/BFG GTX 260 OC edition/XFX nforce 680i/Hitachi Deskstar 750GB 7200 RPM/Apevia Warlock 750-watt/Vista 64-bit/Ultra Aluminus Full tower case/Samsung Blu-Ray Writer
jashan17 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2008, 10:03 PM   #13
In Runtime
 
jashan17's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 374
Default Re: Stable OC?

Quote:
Originally Posted by GhostGT View Post
Maybe you were lucky while testing yesterday? I know you didn't do much today but Vista still froze, but if you've only OCed yesterday and its doing this, its obviously not a stable OC. Again, do you hear the fans running at roughly the same speed as before?
Yeah i guess. They are all plugged in the molex's to the psu.
__________________
FILMS: www.youtube.com/renderingglintfilms
Intel Q6600 2.4Ghz Quad Core @ 3.0 Ghz/Corsair TWINX 800Mhz 4GB @ 850Mhz/Thermaltake Silent 775D/BFG GTX 260 OC edition/XFX nforce 680i/Hitachi Deskstar 750GB 7200 RPM/Apevia Warlock 750-watt/Vista 64-bit/Ultra Aluminus Full tower case/Samsung Blu-Ray Writer
jashan17 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2008, 02:10 PM   #14
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: Stable OC?

I really do not think you should OC your RAM, that could be the problem, set a 1:1 ratio with a 9x multiplier and up the FSB by 5MHz at a time.
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2008, 09:45 PM   #15
In Runtime
 
jashan17's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 374
Default Re: Stable OC?

Quote:
Originally Posted by worshipme View Post
I really do not think you should OC your RAM, that could be the problem, set a 1:1 ratio with a 9x multiplier and up the FSB by 5MHz at a time.
Its weird.. I set a 1:1 ratio and the memory goes up a lot. In 1:1 the FSB is the same as Mem mhz for me. Right now fsb is 1350, so the memory would also be 1350 mhz in my 1:1 (9x multiplier), For sync mode(ratio) when im using the 8x multiplier and have 1600fsb(3200mhz) it sets the memory to 800mhz.
__________________
FILMS: www.youtube.com/renderingglintfilms
Intel Q6600 2.4Ghz Quad Core @ 3.0 Ghz/Corsair TWINX 800Mhz 4GB @ 850Mhz/Thermaltake Silent 775D/BFG GTX 260 OC edition/XFX nforce 680i/Hitachi Deskstar 750GB 7200 RPM/Apevia Warlock 750-watt/Vista 64-bit/Ultra Aluminus Full tower case/Samsung Blu-Ray Writer
jashan17 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2008, 09:45 PM   #16
In Runtime
 
jashan17's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 374
Default Re: Stable OC?

its not very stable at all either. Just froze up again.
__________________
FILMS: www.youtube.com/renderingglintfilms
Intel Q6600 2.4Ghz Quad Core @ 3.0 Ghz/Corsair TWINX 800Mhz 4GB @ 850Mhz/Thermaltake Silent 775D/BFG GTX 260 OC edition/XFX nforce 680i/Hitachi Deskstar 750GB 7200 RPM/Apevia Warlock 750-watt/Vista 64-bit/Ultra Aluminus Full tower case/Samsung Blu-Ray Writer
jashan17 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2008, 10:11 PM   #17
Daemon Poster
 
GhostGT's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,019
Default Re: Stable OC?

Quote:
Originally Posted by jashan17 View Post
its not very stable at all either. Just froze up again.
What are your settings now?
__________________
Intel Q6600 @ 3204Mhz ~ Tuniq Tower 120 ~Corsair XMS2 5GB ~ WD VelociRaptor 150GB Main ~ WD 1TB Black ~ EVGA 8800GTS 640MB ~ 7 Home Premium (64-Bit)
GhostGT is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2008, 10:16 PM   #18
In Runtime
 
jashan17's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 374
Default Re: Stable OC?

Quote:
Originally Posted by GhostGT View Post
What are your settings now?
i just went back down to 890 mhz memory and 3006 mhz cpu. CPU Voltage: 1.275 and Mem voltage 2.1
Prime95ing it again.
__________________
FILMS: www.youtube.com/renderingglintfilms
Intel Q6600 2.4Ghz Quad Core @ 3.0 Ghz/Corsair TWINX 800Mhz 4GB @ 850Mhz/Thermaltake Silent 775D/BFG GTX 260 OC edition/XFX nforce 680i/Hitachi Deskstar 750GB 7200 RPM/Apevia Warlock 750-watt/Vista 64-bit/Ultra Aluminus Full tower case/Samsung Blu-Ray Writer
jashan17 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2008, 10:24 PM   #19
Daemon Poster
 
GhostGT's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,019
Default Re: Stable OC?

Grrr... listen to me and don't OC the memory.

lol

See how this test goes. And make sure you haven't changed anything...I'm willing to bet that something must be slapping you (and us) in the face and we're ignoring it.
__________________
Intel Q6600 @ 3204Mhz ~ Tuniq Tower 120 ~Corsair XMS2 5GB ~ WD VelociRaptor 150GB Main ~ WD 1TB Black ~ EVGA 8800GTS 640MB ~ 7 Home Premium (64-Bit)
GhostGT is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2008, 12:39 AM   #20
In Runtime
 
jashan17's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 374
Default Re: Stable OC?

Quote:
Originally Posted by GhostGT View Post
Grrr... listen to me and don't OC the memory.

lol

See how this test goes. And make sure you haven't changed anything...I'm willing to bet that something must be slapping you (and us) in the face and we're ignoring it.
There has to be something messed up. I have a memory cooler and everything, cpu isnt even oc'ed that much.
__________________

__________________
FILMS: www.youtube.com/renderingglintfilms
Intel Q6600 2.4Ghz Quad Core @ 3.0 Ghz/Corsair TWINX 800Mhz 4GB @ 850Mhz/Thermaltake Silent 775D/BFG GTX 260 OC edition/XFX nforce 680i/Hitachi Deskstar 750GB 7200 RPM/Apevia Warlock 750-watt/Vista 64-bit/Ultra Aluminus Full tower case/Samsung Blu-Ray Writer
jashan17 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0