Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-13-2011, 04:41 PM   #1
In Runtime
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 240
Default SSD Problem :(

Hi, ive just bought a corsair force GT 60gb, ive installed windows 7 and installed all the neccessary driver. I have the ssd in sata 3 and AHCI mode, and I am getting very low benchmark scores, for example, with the ATTO benchmark the max read speed I get is 405mb/s and the max write I get is 182mb/s.

From looking at other peoples results I should be hitting over 500mb/s for the maximum read and almost 500mb/s for the maximum write.

?
__________________

TP-Oreilly is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2011, 05:55 PM   #2
Fully Optimized
 
NeXuS's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,960
Default Re: SSD Problem :(

THey just released some new firmware update for the Force GT search around it may help.

EDIT: here is the link http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=97417
__________________

__________________
//Antec 902 V3 Case, Intel i7-2600K (@4.5GHz 1.280V watercooled w/ Antec H2O Kuhler 920), 8GB DDR3 Corsair Vengeance 1866MHz, ASUS P8P67 PRO B3, MSI 3GB N580 GTX Lightning Xtreme (@850MHz/2100MHz), 1TB Samsung Spinpoint F3, Corsair HX850W Pro Series//
//XPS 410 C2D E6400 @ 2.13GHz, 2GB DDR2 667MHz, 250GB HD, eVGA 320mb 8800GTS(605/1900MHz)//
//AMD Athlon XP +2000, Socket A MSI-6390, 768 mb of PC 2100 RAM, AGP ATI RADEON 9600SE//

I <3 TrancE
NeXuS is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2011, 06:07 PM   #3
In Runtime
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 240
Default Re: SSD Problem :(

Ive updated the firmware, ive also updated my MB bios.
TP-Oreilly is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2011, 06:18 PM   #4
Fully Optimized
 
NeXuS's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,960
Default Re: SSD Problem :(

Hmmm I wouldnt know then :\

I was thinking of getting this SSD as a boot drive.
__________________
//Antec 902 V3 Case, Intel i7-2600K (@4.5GHz 1.280V watercooled w/ Antec H2O Kuhler 920), 8GB DDR3 Corsair Vengeance 1866MHz, ASUS P8P67 PRO B3, MSI 3GB N580 GTX Lightning Xtreme (@850MHz/2100MHz), 1TB Samsung Spinpoint F3, Corsair HX850W Pro Series//
//XPS 410 C2D E6400 @ 2.13GHz, 2GB DDR2 667MHz, 250GB HD, eVGA 320mb 8800GTS(605/1900MHz)//
//AMD Athlon XP +2000, Socket A MSI-6390, 768 mb of PC 2100 RAM, AGP ATI RADEON 9600SE//

I <3 TrancE
NeXuS is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2011, 06:47 PM   #5
In Runtime
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 240
Default Re: SSD Problem :(

I think it might be something to do with my MB using a marvell sata 3 controller, anyone know a solution?
TP-Oreilly is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2011, 08:00 PM   #6
In Runtime
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 240
Default Re: SSD Problem :(

I dont know if there are MB's out which have sata 3.0 ports which are do not use the marvell controller, if not then how are people reaching the 500mb/s speeds if they are all using marvel?
TP-Oreilly is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2011, 08:04 PM   #7
Fully Optimized
 
NeXuS's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,960
Default Re: SSD Problem :(

Well marvel supposed to be one of the top tier in SSD's. That and sandforce and intel I believe.
__________________
//Antec 902 V3 Case, Intel i7-2600K (@4.5GHz 1.280V watercooled w/ Antec H2O Kuhler 920), 8GB DDR3 Corsair Vengeance 1866MHz, ASUS P8P67 PRO B3, MSI 3GB N580 GTX Lightning Xtreme (@850MHz/2100MHz), 1TB Samsung Spinpoint F3, Corsair HX850W Pro Series//
//XPS 410 C2D E6400 @ 2.13GHz, 2GB DDR2 667MHz, 250GB HD, eVGA 320mb 8800GTS(605/1900MHz)//
//AMD Athlon XP +2000, Socket A MSI-6390, 768 mb of PC 2100 RAM, AGP ATI RADEON 9600SE//

I <3 TrancE
NeXuS is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2011, 06:02 AM   #8
In Runtime
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 240
Default Re: SSD Problem :(

I know :S, but if you have a google around you'll see some people saying that they cant handle the sata 3 speeds.
TP-Oreilly is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2011, 12:47 AM   #9
Fully Optimized
 
NeXuS's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,960
Default Re: SSD Problem :(

Hmm try RMA, and get another one because you didnt get around the advertised speeds.
__________________

__________________
//Antec 902 V3 Case, Intel i7-2600K (@4.5GHz 1.280V watercooled w/ Antec H2O Kuhler 920), 8GB DDR3 Corsair Vengeance 1866MHz, ASUS P8P67 PRO B3, MSI 3GB N580 GTX Lightning Xtreme (@850MHz/2100MHz), 1TB Samsung Spinpoint F3, Corsair HX850W Pro Series//
//XPS 410 C2D E6400 @ 2.13GHz, 2GB DDR2 667MHz, 250GB HD, eVGA 320mb 8800GTS(605/1900MHz)//
//AMD Athlon XP +2000, Socket A MSI-6390, 768 mb of PC 2100 RAM, AGP ATI RADEON 9600SE//

I <3 TrancE
NeXuS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0