Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-05-2014, 10:13 AM   #1
Fully Optimized
mikee286's Avatar
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,123
Default SSD long boot time windows 7

I just upgraded to a crucial m500 240GB ssd. Due to AHCI driver issues I had to reinstall windows 7 and ditch windows 8 which is no big deal since im a desktop user. But for some reason at the starting windows screen it sits there for almost a minute then everything zips along real fast. Anyone else get this when they have an SSD as their boot then 2 hard drives for files as the second and 3rd drives?

My configuration is

240gb SSD windows boot and programs, 500Gb hdd fraps recordings and more games then my 1.5TB drive for videos music and pictures etc
AMD Phenom II x6 1045T @ 2.7 Ghz, 8Gb Corsair Vengeance Ram, crucial M500 240GB SSD, 500GB WD
1.5 TB Seagate, XFX Radeon 6670 1Gb GDDR5, Windows 7 Professional 64bit
mikee286 is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 05:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0