Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-21-2012, 03:30 PM   #1
Beta Member
Join Date: Mar 2012
Location: finland
Posts: 1
Default Sound Quality issue

Hi all, i tried to search for a fix to this problem but i had no luck, so i had to come ask here.

My sound quality has spontaneously turned into crap within a day and i have no clue why. I have noticed that there's high frequency static when audio is played. Also there's crackling sounds. especially when i turn a volume knob, a crackling sound appears (In a youtube video for example). And also the general quality of sound seems to be lower.

I've tried tons of things to fix this. First of all, i think it's related to my MB. The problem is the same with different headphones, and it persists when i change my output from my external soundcard to my MB's integrated soundcard.

I've tried updating my drivers (GPU, CPU, MB, Chipset, Sound card, Bios) I've also tried enabling/disabling onboard sound in bios and increasing the PCI Latency in bios (to 96)

My hardware:
MB: Asrock P43Twins1600
CPU: Intel E7300
GPU: Raden HD 4830
Soundcard: SB Audigy
OS: Windows 7 32bit

I'm begging for help here, music production is something i love and i can't do it like this
Ranom is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 02:06 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0