Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-24-2005, 10:57 AM   #1
Baseband Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 69
Default Sound problems with Windows Media Player

This problem just came out of nowhere like a month ago. Whenever I play Mp3s with WMP or any program that uses it (Kazaa), if a song has a sharp bassline or hard hitting drums, my speakers make a sound like theyre being blown out. I've double checked with other programs and different speakers- it's definately WMP. Any clue?
__________________

NervousLarry is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2005, 11:38 AM   #2
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Sound problems with Windows Media Player

By any chance have you got the equaliser set on, and the bass might be set too high for your speakers?

Open WMP up, and go to View, Enchancements, Graphic Equaliser.
Turn it off, and it should work fine again.

I hope this helps
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2005, 12:12 PM   #3
Fully Optimized
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,275
Send a message via ICQ to DJ Stephen Send a message via AIM to DJ Stephen Send a message via MSN to DJ Stephen Send a message via Yahoo to DJ Stephen
Default Re: Sound problems with Windows Media Player

I had that before on my pc, the solution above helped me, I hope you dont use kazaa for illegal stuff. *calls the FBI*!!
DJ Stephen is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2005, 12:15 PM   #4
Baseband Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 69
Default Re: Sound problems with Windows Media Player

Nope, I purposely use a really old version of WMP, as in the very first, because I like it smaller and basic. That doesn't have an enhancement option. And I refuse to update.
NervousLarry is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2005, 01:07 PM   #5
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Sound problems with Windows Media Player

Doesn't it have any equaliser what so ever? Maybe in Options?
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2005, 02:57 PM   #6
Baseband Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 69
Default Re: Sound problems with Windows Media Player

nope.
NervousLarry is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2005, 03:21 PM   #7
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: Sound problems with Windows Media Player

How about the SFS/WOW settings? The TruBass may be too high
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2005, 02:01 PM   #8
Baseband Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 69
Default Re: Sound problems with Windows Media Player

Uh...where do I find those? This is the original media player. So.
__________________

NervousLarry is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0