Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-29-2006, 12:26 PM   #1
In Runtime
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 167
Angry Sound problems after using headset!

I have a Logitech USB headset that works great. However, I noticed that I cannot use my normal speakers when the headset is enabled. But when I unplug the USB or change sound/volume settings for my SigmaTel Audio speakers to work, than I get a muted, extremely low quality sound with much static from my speakers, never from my headset. Why is this happening, and how can I fix it?

TY, and Happy New Year!
__________________

tomirlik is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2006, 03:57 PM   #2
Golden Master
 
Tommy Boy's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: USA
Posts: 8,463
Send a message via Yahoo to Tommy Boy
Default Re: Sound problems after using headset!

It's normal that you can't use your regular speakers while you have your headset plugged in. Thats just what happens, the headset becomes your primary output for sound when it's plugged in. I have the same headset, and it works the same way for me when I plug it into my pc. I use it for ps2 online gaming normally.

About the low quality and static sound, I would try updating your audio drivers.
__________________

__________________
When all else fails...Ham Radio!

I still have the same old HP DV9700T laptop I've had for years...still kickin'
Tommy Boy is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2006, 02:49 PM   #3
In Runtime
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 167
Default Re: Sound problems after using headset!

NoNo, sound is great. But the thing is when I unplug my USB headset and, in settings, revert default playback to my speakers, I get those distortions often. It does not happen always and is not a driver issue, as my sound in headset works great, as it used to with my speakers. Anyway to fix this?
tomirlik is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2006, 11:02 AM   #4
In Runtime
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 167
Default Re: Sound problems after using headset!

Well, someone respond please. I really want this problem fixed.
tomirlik is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2006, 12:44 PM   #5
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Sound problems after using headset!

try the drivers for the sound card itself (not the head set) it sounds like the card is having some difficulty chaning back, and a driver upgrade should clear it up.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2007, 12:12 PM   #6
In Runtime
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 167
Default Re: Sound problems after using headset!

Well, I have Sigmatel drivers. I'm not very technical, so where can I find these drivers. I couldn't find it on the website, and when I googled it I got a driver last updated in 2002. Can anyone here give me some help please?
tomirlik is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2007, 10:34 PM   #7
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Sound problems after using headset!

try reinstalling those, and see what it does.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2007, 10:29 AM   #8
In Runtime
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 167
Default Re: Sound problems after using headset!

But where can I find the drivers? Like I said, the only 1 i found on the website was last updated in 2002!
tomirlik is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 09:11 AM   #9
In Runtime
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 167
Default Re: Sound problems after using headset!

*bump*
tomirlik is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 09:20 AM   #10
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Sound problems after using headset!

Get them from the motherboard manufacturer, or the company who built the pc
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0