Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-10-2008, 05:10 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 39
Default sound problems

Hello--

I recently reformatted my computer and installed windows xp pro. I have never had problems like this before, but this time windows is not detecting my audio device...which is integrated into my motherboard. The motherboard is an ATI Rs400. The sound device is listed under EVEREST as ATI SB450.

Please Help!!!!!

Thank you
__________________

laserluke is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2008, 05:13 PM   #2
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 3,390
Default Re: sound problems

Hey there.

You need to re-install the driver software for your on board audio device.

It should be available to download from the motherboard website.
__________________

__________________
Lenovo ThinkPad T410 - i7 620M - 8GB RAM - Crucial M4 120GB SSD - 250GB 2nd drive - Intel HD 3000 GPU - 1440x900 - Windows 7/8
REMENIZ Computers
Remeniz is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2008, 05:15 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 39
Default Re: sound problems

so far, i have tried about four different drivers for the motherboard


They are still not allowing it to be detected in windows...

As I said, i have gotten audio before even without installing drivers
laserluke is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2008, 05:17 PM   #4
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 3,390
Default Re: sound problems

Have you gone in to the audio settings and selected the device, or is it not listed there?
__________________
Lenovo ThinkPad T410 - i7 620M - 8GB RAM - Crucial M4 120GB SSD - 250GB 2nd drive - Intel HD 3000 GPU - 1440x900 - Windows 7/8
REMENIZ Computers
Remeniz is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2008, 05:19 PM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 39
Default Re: sound problems

its not listed there...

Thanks for your quick reply btw

anyone?
laserluke is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2008, 05:26 PM   #6
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 3,390
Default Re: sound problems

No worries.

Click on Start>>Control Panel>>System>>Hardware>>Device Manager.

Is there an Explanation/Question mark on the Audio Device?
__________________
Lenovo ThinkPad T410 - i7 620M - 8GB RAM - Crucial M4 120GB SSD - 250GB 2nd drive - Intel HD 3000 GPU - 1440x900 - Windows 7/8
REMENIZ Computers
Remeniz is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2008, 05:29 PM   #7
Baseband Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 39
Default Re: sound problems

umm--not really
I expand the "sound, video and game controllers" tab, but all i see is a bunch of codecs-

I dont even see the audio device listed in device manager


thnx again

EDIT:
actually--there are a few explanation marks---

they are next to:
PCI Device
PCI Simple communications controller
and Unknown Device

could one of those be the audio card?

thanks
laserluke is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2008, 05:35 PM   #8
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 3,390
Default Re: sound problems



The unknown device could be the on-board audio device. The explanation marks on the PCI mean you need driver software to run those devices. Like what ever is connected to the PCI connectors.

If it's an unknown device it's very likely that it hasn't been activated in the BIOS.

Check the BIOS and make sure the On-Board Audio option is selected.
__________________
Lenovo ThinkPad T410 - i7 620M - 8GB RAM - Crucial M4 120GB SSD - 250GB 2nd drive - Intel HD 3000 GPU - 1440x900 - Windows 7/8
REMENIZ Computers
Remeniz is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2008, 05:44 PM   #9
Baseband Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 39
Default Re: sound problems

Yes, its enabled

Thanks so much for your help--i really need to get this going tonight as i have a video project due on monday that I have to edit
__________________

laserluke is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0