Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-22-2009, 11:34 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 43
Default sound problem plz plz plz help

OK so i just put in my new 4670 and i can get anysound out of my pc
on the reviews of the card someone said this The on-board HD audio overrides you default audio settings, should be disabled by default, took me a few minutes to figure that out and correct settings manually. Not good for small cases.
but i cant figure it out plz help i need sound

when i look at sound and audio devices for volume is says no audio device
__________________

rorschachzzx is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 11:42 PM   #2
Daemon Poster
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 684
Default Re: sound problem plz plz plz help

did you look in the device manager
__________________

ringtemek is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 11:46 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 43
Default Re: sound problem plz plz plz help

you mean catalyst control center? it has no things that say audio
rorschachzzx is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 11:52 PM   #4
Daemon Poster
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 684
Default Re: sound problem plz plz plz help

no, click on start->right click on my computer->click manage->on the right side under system tools click device manager
ringtemek is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 11:59 PM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 43
Default Re: sound problem plz plz plz help

Quote:
Originally Posted by ringtemek View Post
no, click on start->right click on my computer->click manage->on the right side under system tools click device manager
it says its enabled the
ati funtion driver for high definition audio

should i use have then enabled or disabled?, im getting angry lol
itunes wont even play the song because it isnt picking up audio device ore something

the little speaker thing on the bottom right bar isnt even their anymore
rorschachzzx is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2009, 12:30 AM   #6
Daemon Poster
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 684
Default Re: sound problem plz plz plz help

if there are to(the integrated and the boughten one) try disabling the integrated sound card
ringtemek is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2009, 12:39 AM   #7
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 43
Default Re: sound problem plz plz plz help

i dont know what to do im gonna shoot someone im like really mad and i cant figure it out

OK someone had 1 of these on someother site

someone said this

I just installed an open-box 4670 and had the same problem. It was easily fixed by going into the computer BIOS and forcing the motherboard to use my motherboard's sound, not something else.

how do i do this?
rorschachzzx is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2009, 01:05 AM   #8
Fully Optimized
 
rohan23's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,087
Default Re: sound problem plz plz plz help

Get into your BIOS and go into your integrated peripherals and set the audio to your motherboard.
__________________
Macook 13.3

2.13Ghz Intel Core 2 Duo-2GB DDR2 800 Mhz-500GB Western Digital Caviar Blue- Nvidia 9400M
rohan23 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2009, 01:08 AM   #9
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 43
Default Re: sound problem plz plz plz help

Quote:
Originally Posted by rohan23 View Post
Get into your BIOS and go into your integrated peripherals and set the audio to your motherboard.
how do i get into BIOS or what does that mean yes im a dam noob im sorry but im not even enjoying my new card yet i need sound , bios?
rorschachzzx is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2009, 01:11 AM   #10
Fully Optimized
 
rohan23's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,087
Default Re: sound problem plz plz plz help

Restart your computer and keep pressing delete or the designated button. It should either be a red and white screen, or a blue and white screen. Search around for integrated peripherals and find the HD audio option.
__________________

__________________
Macook 13.3

2.13Ghz Intel Core 2 Duo-2GB DDR2 800 Mhz-500GB Western Digital Caviar Blue- Nvidia 9400M
rohan23 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0