Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-04-2008, 12:32 AM   #1
Beta Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
Default Sound problem with my computer

Not sure if im in the right forum, move or delete this if so

Anyways

My computer is just a bland bestbuy computer i bought for the internet and the odd game or two. Nothing special.

e machines computer
amd athlon 64 3200+
2.0ghz
512k l2 cache
2000mhz FSB
ati radeion x200 igp

Thats all i can see on the front of it haha

The problem with the computer is randomly the sound will just stop working. When this happens the computer runs quite slow also. The task manager shows just sitting at idle with only msn open, 46% cpu usuage roughly. It will run like ass until i restart it and eventually do the same thing again. It does this quite often.

The odd thing though is when i shutdown the computer it will make the shutdown noise, other then that no other sounds.

Computer was just reformatted.

Any help or input is appreciated, thanks.
__________________

cobra2k3 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2008, 12:47 AM   #2
Daemon Poster
 
netBooger's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 557
Send a message via AIM to netBooger Send a message via MSN to netBooger
Default Re: Sound problem with my computer

Are your sound drivers up to date with the most current ones?
__________________

__________________
|| Cosmos 1000 || Asus Maximus Formula SE || Q6850 3.00GHz || Zalman 9700NT || BFG 8800GTX OC || 4GB Corsair Dominator 1066mhz || Enermax Galaxy 850W || Windows Vista Ultimate 64 || WD Raptor 150GB x2 + WD Caviar 350GB ||
netBooger is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2008, 01:02 AM   #3
Beta Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
Default Re: Sound problem with my computer

Yes, everything is up to date as far as i know. The last update was about 2 weeks ago.
cobra2k3 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2008, 01:07 AM   #4
Daemon Poster
 
netBooger's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 557
Send a message via AIM to netBooger Send a message via MSN to netBooger
Default Re: Sound problem with my computer

Is that when your sound problems started happening was after the last update?
__________________
|| Cosmos 1000 || Asus Maximus Formula SE || Q6850 3.00GHz || Zalman 9700NT || BFG 8800GTX OC || 4GB Corsair Dominator 1066mhz || Enermax Galaxy 850W || Windows Vista Ultimate 64 || WD Raptor 150GB x2 + WD Caviar 350GB ||
netBooger is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2008, 02:14 AM   #5
In Runtime
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 103
Default Re: Sound problem with my computer

is it an on-board audio driver? If it is, go to the mainboard manufactures website and find the most recent drivers and update them. Also, try disabling your startup programs if you know how. There may be software installed that is conflicting with the drivers since the sound goes on when you shut down.

To disable startup programs go to

Start:
Run
type: msconfig
click the "Start Up Tab"
You can either uncheck everything or individually disable certain programs. It's safe to diable them all for testing purposes but DO NOT MESS WITH THE OTHER TABS OR YOU COULD MESS UP YOUR PC.

You could also go to the "SERVICES" tab and click "HIDE MICROSOFT SERVICES" and disable all of those, but I would not suggest doing this unless you know what your doing.

btw this is for windows XP. Not sure how vista works...possibly the same
djskiggz is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2008, 02:23 AM   #6
Daemon Poster
 
netBooger's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 557
Send a message via AIM to netBooger Send a message via MSN to netBooger
Default Re: Sound problem with my computer

It is the same with Vista.
__________________

__________________
|| Cosmos 1000 || Asus Maximus Formula SE || Q6850 3.00GHz || Zalman 9700NT || BFG 8800GTX OC || 4GB Corsair Dominator 1066mhz || Enermax Galaxy 850W || Windows Vista Ultimate 64 || WD Raptor 150GB x2 + WD Caviar 350GB ||
netBooger is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0