Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-28-2005, 01:29 PM   #1
Daemon Poster
 
prosser13's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,080
Send a message via MSN to prosser13
Default Sound Problem

I have tried playing my music, and it won't play. The sound at the start-up of Windows XP doesn't work, and none of the Windows sounds work. I put this down to a speaker problem.

But when a friend came round to play on Runescape cos his pc was bust, and the sound worked fine. I tried my music, but again it didn't work. They also work on some online games like on Miniclip.

Does anyone know what the problem might be? I have also downloaded WinAMP and that won't play the music either.
__________________

__________________
If I help you, I welcome Reputation Points to show your thanks. I won't forget it!
prosser13 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2005, 01:35 PM   #2
Daemon Poster
 
ardy89's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,359
Send a message via MSN to ardy89
Default Re: Sound Problem

mute button!!!lol, no that was a joke, check all connections and update drivers!!
__________________

__________________
Amd athlon xp 3200+
1gb dual channell geil
aopen 6800gt ALL SUBMERGED
Abit an7 guru
80Gb HDD, 200 Gb sata HDD
ardy89 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2005, 01:38 PM   #3
Daemon Poster
 
prosser13's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,080
Send a message via MSN to prosser13
Default Re: Sound Problem

How do I update the drivers? I've checked the connections and all the settings. The sound card is a Creative SB Live! Value.
__________________
If I help you, I welcome Reputation Points to show your thanks. I won't forget it!
prosser13 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2005, 01:44 PM   #4
Daemon Poster
 
ardy89's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,359
Send a message via MSN to ardy89
Default Re: Sound Problem

maybe re-install the card-ie uninstall it, then take it out of pci slot then place it back in and re-install drivers!! to update go to the website http://www.creative.com/ and look for the update for ur card!!m simple as, then just install it!
__________________
Amd athlon xp 3200+
1gb dual channell geil
aopen 6800gt ALL SUBMERGED
Abit an7 guru
80Gb HDD, 200 Gb sata HDD
ardy89 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2005, 03:00 PM   #5
Golden Master
 
jac006's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5,810
Send a message via AIM to jac006
Default Re: Sound Problem

yeah. i hate how whenever you get some hardware you always have to update the drivers. i had to do that with all my hardware. pain in the neck. but. yeah. drivers is an issue and it could be some internal problem. maybe some wire issue inside the wiring for the speakers.
__________________
Macbook Pro and Logitech z5500s. All you really need.
jac006 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2005, 03:35 PM   #6
Daemon Poster
 
prosser13's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,080
Send a message via MSN to prosser13
Default Re: Sound Problem

I've checked the drivers, they are the most up to date you can get. I found something which might be related :

None of the Creative stuff works. The Mixer, Play Center and Certificates all come up with error messages. "This file is invalid for use as the following : Certificate Revocation List" is the message for the certificates.

Can anyone help?
__________________
If I help you, I welcome Reputation Points to show your thanks. I won't forget it!
prosser13 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2005, 03:36 PM   #7
Daemon Poster
 
ardy89's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,359
Send a message via MSN to ardy89
Default Re: Sound Problem

yeah, have u re-installed the drivers or not. re-install them no matter what, it sounds like some data has become corrupt. that may fix it!!
__________________
Amd athlon xp 3200+
1gb dual channell geil
aopen 6800gt ALL SUBMERGED
Abit an7 guru
80Gb HDD, 200 Gb sata HDD
ardy89 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2005, 01:30 AM   #8
Golden Master
 
jac006's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5,810
Send a message via AIM to jac006
Default Re: Sound Problem

yeha. maybe the installtion of the drivers wasnt successfull. hope stuff works out...
__________________
Macbook Pro and Logitech z5500s. All you really need.
jac006 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2005, 12:07 PM   #9
Daemon Poster
 
prosser13's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,080
Send a message via MSN to prosser13
Default Re: Sound Problem

It won't install them. It says that they are the latest available and cancels the installation automatcially. Then again, I am using Windows Hardware Update thingy so it probably wont find any even if they were 10 years out of date lol.
__________________
If I help you, I welcome Reputation Points to show your thanks. I won't forget it!
prosser13 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2005, 12:11 PM   #10
Fully Optimized
 
money_man's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,353
Send a message via MSN to money_man
Default Re: Sound Problem

un-install the drivers your using now and then re-install the disc...after that they should work fine..i had that card and then i sold it to my bro for a 7.1 SB Live card..lol not a major upgrade but meh. It should work after you re-install drivers
__________________

__________________
AMD 3000+ @ 2.25
Corsair Twinx 1024mb 2x512mb XMS
MSI 6600GT's SLIed @ 565/1100
Neo 4 Platinum SLI Mobo
3dmark03- 15,542
3dmark05- 7081
money_man is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0