Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-15-2009, 09:12 AM   #11
Fully Optimized
 
63083's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,129
Default Re: Sound is not working.

Quote:
Originally Posted by dude_56013 View Post
Can you go into the driver manager, uninstall it and then reboot and see if it automatically see it and the model? Then you could jot it down and find it.
Diver manager?
__________________

__________________
XPEX Vortex 3620 Mid Tower, Rosewill 450 Watt PSU, MSI P6N SLI Platinum 650i, Intel Celeron D 356, 2GB G.SKILL DDR2 800, Western Digital 40GB, (2) EVGA 7950GT 256MB Video Cards in SLI, HP DVD Multi-Burner, Windows XP.
63083 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2009, 09:33 AM   #12
(╯□)╯︵ ┻━┻
 
Teny's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 5,957
Default Re: Sound is not working.

I think he means device manager.
__________________

__________________
Desktop -Cooler Master NV690/AMD Phenom II X4 965 BE/MSI 880G-E45 Motherboard/2 x 2GB DDR3 G.Skill Ripjaws X/Sapphire HD 5870 1GB GDDR5/CORSAIR CMPSU-550VX/Seagate 7200.12 500GB (OS), Samsung F3 1TB (Storage)/Sony DVD Burner/Windows 7 Professional 64-bit
Teny is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2009, 09:34 AM   #13
Fully Optimized
 
wol-va-rine's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,104
Default Re: Sound is not working.

Quote:
Originally Posted by 63083 View Post
Diver manager?
go into "device manager" under hardware and uninstall the drivers, then reboot and see if they reinstall...
__________________
MY INTARDNET BEAST ■ Antec 300 ■ Q6600 B3, 2.8GHz @ 1.325v ■ MSI X48C Platinum ■ Kingwin XT-1264 ■ Visiontek HD 4870 512MB ■ 4x1GB Transcend aXeRam DDR3-1800 @ 1400MHz ■ WD Raptor (160GB) ■ Western Digital (250GB) ■ Samsung (640GB) ■ Seagate (500GB) ■ WD Caviar Green (1TB) ■ OCZ ProXStream 1kw ■ Sound Blaster X-Fi Platinum ■ JVC HA RX900 ■

ME ■ I am bald and my head is lumpy...fear me ■
wol-va-rine is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2009, 02:11 PM   #14
Fully Optimized
 
dude_56013's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4,262
Default Re: Sound is not working.

Quote:
Originally Posted by wol-va-rine View Post
go into "device manager" under hardware and uninstall the drivers, then reboot and see if they reinstall...
Yes. This.

My bad. That's what you get when you are up for 20 hours on 4 1/2 hours of sleep.

...Driver manager. LMAO. I made myself laugh reading that one.
__________________
Intel Core i7-2600K @ 3.4GHz || GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3 || Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600 || EVGA GeForce GTX 480 || Samsung EVO 256GB SSD
my feet get cold and that gives me diarrhea sometimes - Smart_Guy
dude_56013 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2009, 08:19 PM   #15
Fully Optimized
 
63083's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,129
Default Re: Sound is not working.

OK. I got the sound driver installed and I have the sound icon now, but no sound is coming out of the speakers. What now?
__________________
XPEX Vortex 3620 Mid Tower, Rosewill 450 Watt PSU, MSI P6N SLI Platinum 650i, Intel Celeron D 356, 2GB G.SKILL DDR2 800, Western Digital 40GB, (2) EVGA 7950GT 256MB Video Cards in SLI, HP DVD Multi-Burner, Windows XP.
63083 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2009, 09:19 PM   #16
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Sound is not working.

Go into the sound properties and make sure there is nothing muted. Check to make sure the sound card is the default playback device. Speakers plugged into the correct port and turned on if they are powered?
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0