Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-14-2009, 10:22 PM   #1
Fully Optimized
 
63083's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,129
Default Sound is not working.

Got new speaker's for my sister's computer, and I'm not able to get sound through them and there's no sound icon on the task bar.
__________________

__________________
XPEX Vortex 3620 Mid Tower, Rosewill 450 Watt PSU, MSI P6N SLI Platinum 650i, Intel Celeron D 356, 2GB G.SKILL DDR2 800, Western Digital 40GB, (2) EVGA 7950GT 256MB Video Cards in SLI, HP DVD Multi-Burner, Windows XP.
63083 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2009, 11:12 PM   #2
Fully Optimized
 
Holysky's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,692
Default Re: Sound is not working.

Could you please post a link of the speakers.

I would like to see what connections it has and if it is 2.1 or 2.0
__________________

__________________
Let's get this party started, I'm sick of begging you You make me dead inside which I give to you
Let's get this party started, You make me feel inside I want to be the one to make myself sane
Holysky is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2009, 11:15 PM   #3
Fully Optimized
 
63083's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,129
Default Re: Sound is not working.

Quote:
Originally Posted by Holysky View Post
Could you please post a link of the speakers.

I would like to see what connections it has and if it is 2.1 or 2.0
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16836150071
__________________
XPEX Vortex 3620 Mid Tower, Rosewill 450 Watt PSU, MSI P6N SLI Platinum 650i, Intel Celeron D 356, 2GB G.SKILL DDR2 800, Western Digital 40GB, (2) EVGA 7950GT 256MB Video Cards in SLI, HP DVD Multi-Burner, Windows XP.
63083 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2009, 11:15 PM   #4
Golden Master
 
01001010's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,888
Default Re: Sound is not working.

What type of sound card are you using? Go through Windows Update, and see if you could update your drivers.

Quote:
Originally Posted by Holysky View Post
Could you please post a link of the speakers.

I would like to see what connections it has and if it is 2.1 or 2.0
It doesn't matter if it's 2.1 or 2.0.
__________________
Stop the genocide now.
↳ www.savedarfur.org

Send comments, suggestions and criticisms.
↳ 01001010listens@gmail.com
01001010 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2009, 11:22 PM   #5
Fully Optimized
 
dude_56013's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4,262
Default Re: Sound is not working.

Quote:
Originally Posted by 63083 View Post
there's no sound icon on the task bar.
Sounds like a driver issue to me. Usually when you install the on-board audio drivers (which I assume it is), you'll have that icon in the task bar. Try reinstalling them.
__________________
Intel Core i7-2600K @ 3.4GHz || GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3 || Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600 || EVGA GeForce GTX 480 || Samsung EVO 256GB SSD
my feet get cold and that gives me diarrhea sometimes - Smart_Guy
dude_56013 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2009, 12:13 AM   #6
Fully Optimized
 
Holysky's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,692
Default Re: Sound is not working.

Quote:
Originally Posted by 01001010 View Post
It doesn't matter if it's 2.1 or 2.0.
I asked that because i know for a fact that the bass has different connections and was wondering if there was the possibility that they weren't properly plugged in.

If not, it would probably be a driver issue.
__________________
Let's get this party started, I'm sick of begging you You make me dead inside which I give to you
Let's get this party started, You make me feel inside I want to be the one to make myself sane
Holysky is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2009, 12:15 AM   #7
Fully Optimized
 
rohan23's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,087
Default Re: Sound is not working.

Install your audio drives from your motherboard disc. Or, you can go online and do it.
__________________
Macook 13.3

2.13Ghz Intel Core 2 Duo-2GB DDR2 800 Mhz-500GB Western Digital Caviar Blue- Nvidia 9400M
rohan23 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2009, 12:16 AM   #8
Golden Master
 
01001010's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,888
Default Re: Sound is not working.

Quote:
Originally Posted by Holysky View Post
I asked that because i know for a fact that the bass has different connections. I was then going to suggest if they were plugged in correctly.
There are no separate connections. It's still two channel audio.
__________________
Stop the genocide now.
↳ www.savedarfur.org

Send comments, suggestions and criticisms.
↳ 01001010listens@gmail.com
01001010 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2009, 03:42 AM   #9
Fully Optimized
 
63083's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,129
Default Re: Sound is not working.

Well, it's actually a sound card but the computer is a 2003 or something and I can't see a model number anywhere and I can't find specs for it since I don't have a model number.
__________________
XPEX Vortex 3620 Mid Tower, Rosewill 450 Watt PSU, MSI P6N SLI Platinum 650i, Intel Celeron D 356, 2GB G.SKILL DDR2 800, Western Digital 40GB, (2) EVGA 7950GT 256MB Video Cards in SLI, HP DVD Multi-Burner, Windows XP.
63083 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2009, 04:08 AM   #10
Fully Optimized
 
dude_56013's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4,262
Default Re: Sound is not working.

Quote:
Originally Posted by 63083 View Post
Well, it's actually a sound card but the computer is a 2003 or something and I can't see a model number anywhere and I can't find specs for it since I don't have a model number.
Can you go into the driver manager, uninstall it and then reboot and see if it automatically see it and the model? Then you could jot it down and find it.
__________________

__________________
Intel Core i7-2600K @ 3.4GHz || GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3 || Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600 || EVGA GeForce GTX 480 || Samsung EVO 256GB SSD
my feet get cold and that gives me diarrhea sometimes - Smart_Guy
dude_56013 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0