Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-18-2009, 03:40 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Default Sound help? Sorry I'm new to this~

Just a quick explanation..

I am trying to apply to a job where I have to hear sound files and type them up and submit them. Normally you are directed to another link and upload the sound file. (mp3). But this site, you play the file directly from the site.

On the site it looks like a little mini media player, has a little arrow button. It's supposed to play. Except, for me I click the play, it says 'buffering' and 'stopped' in less than 2 seconds. It happens so fast. No sound will play.

But I go to my boyfriends computer and the file works perfectly! I'm not understanding what is wrong. And my computer is newer and faster than his.

Am I missing a codec?

Yet I can play my media player, listen to itunes.

I updated Media player thinking that might be it, and it did nothing.

Any suggestions?
__________________

krainey7 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2009, 05:08 PM   #2
In Runtime
 
ErdricK's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 326
Default Re: Sound help? Sorry I'm new to this~

What OS are you using?

what browser are you using?
__________________

__________________
Say what you will about the Ten Commandments, you must always come back to the pleasant fact that there are only ten of them.
ErdricK is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2009, 05:22 PM   #3
Beta Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Default Re: Sound help? Sorry I'm new to this~

I'm using Windows XP, and Mozilla firefox, or IE. I just downloaded a sound driver for Realtek AC '97 audio? and that did nothing.

I wanted to download drivers, but all I keep getting is driver detective and it costs money.
krainey7 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2009, 06:20 PM   #4
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Sound help? Sorry I'm new to this~

If you right click the media file within Firefox/IE, what does it say/do?

It may give us an idea of what you don't have installed that'll run it properly.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2009, 06:37 PM   #5
Beta Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Default Re: Sound help? Sorry I'm new to this~

it does nothing when i do that.. its the weirdest thing. It also works on my dads computer. but not mine. Is it a driver or something?
krainey7 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2009, 07:03 PM   #6
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Sound help? Sorry I'm new to this~

Could you possibly give us a screenshot?

If you don't have an account to an image resource:

http://www.photobucket.com

is nice and free and allows you to upload, in my view, unlimited content.

Its not likely to be a driver, but it could easily be a codec of some sort.

To free your mind of that though, download this:

http://www.codecguide.com/download_kl.htm

Basically, that codec pack has everything you will need. The basic one should be fine I think, but you could try downloading the bigger one.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2009, 07:21 PM   #7
Beta Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Default Re: Sound help? Sorry I'm new to this~

you know what, I think its my media player. To go in and play a song in the library, it works. But for example I have a 30 second .mp3 file, I click play and nothing. Then I opened up real player, and dragged that same file into it and it played no problem. So I tried media player again. And nothing. It must be the media player?
krainey7 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2009, 07:23 PM   #8
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Sound help? Sorry I'm new to this~

When you click to use the file in the browser, are you saying, that it saves in a temporary file, and opens up the application; Windows Media Player? So it doesn't infact run from the browser itself?
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2009, 08:47 PM   #9
Beta Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Default Re: Sound help? Sorry I'm new to this~

like when i log onto the site where this file is, I should be able to click the play button on the little mini media player, and it should play. but it doesnt.
krainey7 is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2009, 12:14 PM   #10
In Runtime
 
ErdricK's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 326
Default Re: Sound help? Sorry I'm new to this~

hmmmm here is a long shot but is your Java up to date or installed properly? When Java is missing or messed up it can cause alot of problems
__________________

__________________
Say what you will about the Ten Commandments, you must always come back to the pleasant fact that there are only ten of them.
ErdricK is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0