Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-03-2006, 11:33 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 33
Default Sound... Healp again

Well i had some onbaord sound problems after i had reformatted and didnt have my motherboard driver cd anyway, i got my computer to actually find that my hardwar is working but i still cant play sound any ideas?

heres a picture of sound and audio device properties


theres no other options for the sound.. before i installed the drivers it didnt have any options and wouldnt let me click on anything

If u wanna talk to me might be easier, add my on mystic_bar_of_soap@Hotmail.com

THANKS
__________________

Vaisey is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 11:53 PM   #2
Daemon Poster
 
BigLu's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,140
Send a message via AIM to BigLu
Default Re: Sound... Healp again

I bet you need the realtek AC97 audio codec, you can download it i think, i'm pretty sure that's the problem.
__________________

__________________
E8400
HD 4870
4GB DDR2
BigLu is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 11:58 PM   #3
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: Sound... Healp again

i just reinstalled windows and im downloading that audio codec too right now
__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2006, 12:37 AM   #4
Baseband Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 33
Default Re: Sound... Healp again

im downloading codec now, thanks for ur help
Vaisey is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2006, 02:00 AM   #5
Baseband Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 33
Default Re: Sound... Healp again

i dled it doesnt do nothing, im dling driver i dunno what to do its really pi**ing me off
Vaisey is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2006, 04:23 AM   #6
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Sound... Healp again

I don't know what the problem could be, but I would'n't have started off another thread on the same subject.

Have you from that image gone into Volume, and checked levels are correct, and not muted?

Have you tried plugging speakers in?

The fact that its displaying something and isn't blanked out, prooves that the drivers are working.

To check if theres any conflict though, go to the Control Panel and go to System, and then go to the Hardware tab, and hit the button marked 'Device Manager'. Check that under the sound devices, there isn't now a question mark, or some kind of error. If all's okay, it seems to have worked, and the reason for sound not being there is something else entirely.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2006, 07:10 AM   #7
Baseband Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 33
Default Re: Sound... Healp again

i dont think that the drivers are installed right for some reason, because when it said insert cd or what not, i clicked something then it came up with the file i needed i gave the route to the file then i got another error saying couldnt find "soundman.exe" i found that and it completed the installation
__________________

Vaisey is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0