Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-26-2005, 10:21 AM   #1
Daemon Poster
ACES WILD's Avatar
Join Date: Feb 2005
Posts: 833
Default Sound in Half life 2

Whenever I go to play halflife 2, i can hear the sound for the opening things like valve, but when I get to the menu screen I cant hear a thing, even if I turn them all the way up. I have the logitech Z-340 5.1 soround sound system. I couldnt hear anything for a while, so i tried unclicking the matrix button on my speakers and boom the sound came on. but when you have matrix not pressed in you only get sound out of the center and the sub. does this sound like a speaker problem or sound card? Ive got onboard 6 channel sound, and I can get 5.1 in all my other games, Ut 2k4, painkiller, farcry, etc..... If it helps I update my drivers montlhy on everything so my drivers are up to date.

ACES WILD is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2005, 10:36 AM   #2
Golden Master
Kage's Avatar
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage


This happened to me too.

Check to see if the game in Options for sound is not selected to have something more than you have (6.1 for example or even 2 speakers if the surround is on).

If that isn't the prob, I found it was because in the Control Panel on the computer, and in the options for the sound card; they were not set for surround... so no sound came out when I tried to select surround in the game. But that can't be the problem if other games work...

It definetly won't be the game, or your speakers that are at fault. Just see what it is set to in the options menu

Hope this helps

Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2005, 10:49 AM   #3
Daemon Poster
ACES WILD's Avatar
Join Date: Feb 2005
Posts: 833
Default tried

I tried that, I set my speaker config in HL2 to 5.1 and nothing happened,
the matrix thing still hapened. but in hl2 when i put my speaker config to two speakers it did come through all 5 of my speakers, but it was all crackally and distorted.
i was planning on getting new soundcard soon anyway hopefully that will fix it....
ACES WILD is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 10:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0